Nieuws

Zorgvilla’s in Koudum

Voor onze opdrachtgever Patyna hebben wij als hoofdconstructeur het ontwerp van de constructie van de het nieuw te bouwen zorgcomplex in Koudum verzorgd.

De nieuwbouw zal niet uit één gebouw bestaan, maar wordt een ‘wijk’ van meerdere gebouwen. Deze opzet zorgt ervoor dat de Finke er niet uit zal zien als een zorgcomplex, maar als een reguliere wijk in Koudum. Er worden 40 appartementen gerealiseerd voor cliënten, die zware zorg nodig hebben.

Architect KAW heef in het ontwerp veel aandacht besteed aan duurzaamheid en energieneutraliteit. De Finke wordt optimaal geïsoleerd en wordt geheel gasloos. Er worden warmtepompen geplaatst en de daken worden voorzien van zonnepanelen. Hierdoor wordt een groot deel van de energie zelf opgewekt en zal de Finke bijna energieneutraal zijn. De nieuwe Finke past daarmee helemaal in de visie waarbij Patyna in 2030 volledig gasloos wil zijn.

Bouwbedrijf Kolthof B.V. uit Stiens bouwt het geheel en wij zijn betrokken als bouwbegeleider van het constructieve deel. Het geheel wordt in fases gerealiseerd, de eerste oplevering staat half 2020 gepland.

Deel deze pagina