Wie we zijn

Wij zijn Archipunt, aangenaam. Wij zijn een ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving. Hierin zijn wij niet uniek. Maar er is wel iets dat ons bijzonder maakt: onze manier van werken. Wij geloven namelijk in de kracht van mensen. Hier gaan we heel ver in.

Complexe vraagstukken belichten wij vanuit verschillende hoeken. Wij weten dat dit nodig is om tot de beste oplossing te komen. Bij ons kijken daarom niet alleen ingenieurs maar ook bedrijfskundigen, psychologen, en andere vakmensen vanuit verschillende werkvelden naar hetzelfde vraagstuk.

Uiteindelijk draait ons werk om mensen. Hier gaan wij van uit. In een gesprek met jou zijn wij open en vooral ook begrijpelijk. Wij zijn er om jou inzicht te verschaffen, zodat we gezamenlijk tot een gefundeerde beslissing kunnen komen.

De kracht van mensen

Wat brengt jou verder? Voor ons begint het met die vraag. Door de grote diversiteit van onze mensen hebben we een verfrissende blik. Jij staat hierin centraal. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij vooruit kunt.

Als ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving zijn er bij ons natuurlijk veel ingenieurs werkzaam. Van architecten tot constructeurs tot monumentenspecialisten. Maar mensen zijn meer dan alleen hun functie. Wij koesteren de werk- en levenservaring die zij meebrengen naar Archipunt. Zodat we mensen kunnen inzetten die echt passen bij jouw vraag.

Maarten's Archipunt
“Hoe ik Archipunt zou typeren? Als een trui, tussen de maatpakken. Geen poespas, eigen koers en de inhoud is belangrijker dan de verpakking”
Maarten Buikema organisatie adviseur

Hoe ik Archipunt zou typeren? Als een trui, tussen de maatpakken. Geen poespas, eigen koers en de inhoud is belangrijker dan de verpakking. Dat past bij mij. Ik heb ook liever een goed bord snert, dan een “plate” met liflafjes. Geen vermoeiende verhalen, maar gewoon met beide benen op de grond. Groningse nuchterheid met een flinke dosis nieuwsgierigheid. En die snert? Die maak ik graag zelf.

Maarten Buikema organisatie adviseur

Ontmoet ons team

Ieder van ons heeft eigen kwaliteiten. Samen zijn we een club vol dynamiek en diversiteit. We zijn een tikje eigenwijs en willen je graag verrassen. Gelijkwaardigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Contact leggen is hierin de kern en we stellen ons graag aan je voor.

Onze medewerkers

Peter Kolk sociaal psycholoog

Archipunt gaat uit van de kracht van mensen en dat past goed bij mijn streven om altijd het beste uit mensen en situaties te halen. Steeds een beetje verbeteren is daarbij de rode draad. Samen met mijn vriendin en zoontje probeer ik zoveel mogelijk leuke dingen te doen en leuke plekken te bezoeken. Dit doe ik bij voorkeur actief en buiten om daarna lekker te ontspannen. Ik hou van afwisseling, met meer hobby’s dan vrije tijd verveel ik me nooit en ik mag graag het nuttige met het aangename verenigen.

Peter Kolk sociaal psycholoog
Marco Otter bouwkundig ingenieur

Mijn naam is Marco Otter en ben woonachtig in Leeuwarden. Ik ben getrouwd en trotse papa van 2 zoons. Ik heb HBO bouwkunde gestudeerd in Leeuwarden. Als bouwkundige bij Archipunt deel ik mijn ervaring met mijn collega’s. Buiten de werktijden houdt het gezinsleven me lekker bezig, maar als er wat tijd over blijft mag ik graag schilderen of schetsen. Ook verdiep ik me graag in alles wat maar met geschiedenis of architectuurgeschiedenis te maken heeft.

Marco Otter bouwkundig ingenieur
Arne Koster architect
Arne Koster architect
Hans Ligtenberg bouwkundige

Ik werk als bouwkundig-inspecteur bij Archipunt. Voorheen heb ik 15 jaar als hoofdopzichter en directievoerder het prachtige vak van bouwkunde mogen uitoefenen. Het ontzorgen van opdrachtgevers en kwaliteit hooghouden is mijn uitgangspunt. Bij Archipunt ben ik terecht gekomen in een hechte en enthousiaste club vakgenoten, waarin collegialiteit hoog in het vaandel staat. Fotografie, skiën, knutselen aan een oude eend, zang, het organiseren van concertreizen in het buitenland en het gastheer/programma raadslid zijn in het theater zijn mijn hobby’s.

Hans Ligtenberg bouwkundige
Marga Dijkhuis bouwkundig ingenieur

Architectuur, mensen en natuur hebben me vanaf jongs af aan al veel bezig gehouden. Vandaar dat een studie bouwkunde ook een logische keuze is geweest. Een keuze waar ik nog elke dag achter sta en volop van geniet. Naast mijn werk, ben ik met mijn man en kinderen, veel in de natuur te vinden. Samen nieuwe dingen ontdekken, cultuur snuiven en reizen, horen ook zeker in dat rijtje thuis. Als bouwkundige bij Archipunt werk je veel samen aan diverse projecten in een enthousiast team, samen zijn we sterk.

Marga Dijkhuis bouwkundig ingenieur
Bert Blaauw constructeur

Sinds 2 jan. 2019 ben ik werkzaam bij Archipunt. Voorheen had ik 22 jaar mijn eigen ingenieursbureau op gebied van constructie, met als motto: ontwerpen op basis van “de kracht van eenvoud”. Als ondernemer heb ik geleerd dat jezelf uitdagen, fouten maken en weer opstaan, niet opgeven en verbinden het leukste is wat er is. Hardlopen, skiën, reizen (zon en terras) zijn mijn leukste hobby’s.

Bert Blaauw constructeur
Stan Gerôt planoloog, bouwkundig ingenieur
Stan Gerôt planoloog, bouwkundig ingenieur
Edoardo Mentegazzi architect

Architectuur is mijn grote passie, net als Kung Fu. Beide worden gekenmerkt door toewijding, onderzoek, een hoge mate van vaardigheid, balans en ruimtelijk inzicht. Beide definiëren de ruimte op statische en dynamische wijze. Archipunt is een multidisciplinair en dynamisch bureau dat samenwerking en persoonlijke ontwikkeling stimuleert. Als architect kan je je rol als initiator en integrator vervullen.

Edoardo Mentegazzi architect
Klaas Hummel bouwkundige

Wie ik ben? Een analytische denker, nieuwsgierig, onderzoekend en empathisch. Een geestelijk en fysiek welbevinden is de rode draad in mijn leven. Ik probeer dit te bereiken door in mijn drukke leven een goed evenwicht te hebben tussen werk en hobby’s. In mijn vrije tijd zit ik niet vaak stil. Familie, mountainbiken, festivals bezoeken, hardlopen, motorrijden, gitaar spelen, veel interesses en meestal te weinig tijd.

Klaas Hummel bouwkundige
Dana Kramer schoonmaak

Het werk als schoonmaakster bij Archipunt is mijn eerste baantje. Ik doe de opleiding Zorg & Welzijn op het Noorderpoort in Groningen. Dansen doe ik in mijn vrije tijd. Op hiphop, omdat lekker sportief en springerig is.

Dana Kramer schoonmaak
Herman van der Veen constructief modelleur

Als geboren Groninger werk ik sinds januari 2019 bij Archipunt als modelleur. Archipunt is een bedrijf dat innovatie, creativiteit en zelfstandigheid hoog in het vaandel heeft staan en het bedrijf biedt je dan ook alle gelegenheid om je zelf in dit opzicht te ontplooien en te ontwikkelen. Naast het werk bezoek ik, samen met mijn vrouw, in de winterperiode sinds jaar en dag de ijshockeywedstrijden van Gijs. En ben in het weekend ook te vinden bij de plaatselijke voetbalclub. “Never a dull moment”.

Herman van der Veen constructief modelleur