Wie we zijn

Wij zijn Archipunt, aangenaam. Wij zijn een ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving. Hierin zijn wij niet uniek. Maar er is wel iets dat ons bijzonder maakt: onze manier van werken. Wij geloven namelijk in de kracht van mensen. Hier gaan we heel ver in.

Complexe vraagstukken belichten wij vanuit verschillende hoeken. Wij weten dat dit nodig is om tot de beste oplossing te komen. Bij ons kijken daarom niet alleen ingenieurs maar ook bedrijfskundigen, psychologen, en andere vakmensen vanuit verschillende werkvelden naar hetzelfde vraagstuk.

Uiteindelijk draait ons werk om mensen. Hier gaan wij van uit. In een gesprek met jou zijn wij open en vooral ook begrijpelijk. Wij zijn er om jou inzicht te verschaffen, zodat we gezamenlijk tot een gefundeerde beslissing kunnen komen.

De kracht van mensen

Wat brengt jou verder? Voor ons begint het met die vraag. Door de grote diversiteit van onze mensen hebben we een verfrissende blik. Jij staat hierin centraal. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij vooruit kunt.

Als ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving zijn er bij ons natuurlijk veel ingenieurs werkzaam. Van architecten tot constructeurs tot monumentenspecialisten. Maar mensen zijn meer dan alleen hun functie. Wij koesteren de werk- en levenservaring die zij meebrengen naar Archipunt. Zodat we mensen kunnen inzetten die echt passen bij jouw vraag.

Alfred's Archipunt
“Al jaren is mijn credo; Je bent nooit te oud om te leren! Hier bij Archipunt doen ze daar volledig recht aan. Hier staat de mens centraal.”
Alfred de Bruin bouwkundig ingenieur

Genieten van de natuur. 's Winters in de Alpen of Tirol en in de zomer tussen de lavendelvelden in de Provence. Fantastische omgevingen om 'los' te gaan met mijn hobby fotografie. Maar ook dichterbij, in onze mooie provincies Drenthe en Groningen kun je pareltjes vinden hoor.

Alfred de Bruin bouwkundig ingenieur

Ontmoet ons team

Ieder van ons heeft eigen kwaliteiten. Samen zijn we een club vol dynamiek en diversiteit. We zijn een tikje eigenwijs en willen je graag verrassen. Gelijkwaardigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Contact leggen is hierin de kern en we stellen ons graag aan je voor.

Onze medewerkers

Hubert Tomasz Gajda bouwkundig ingenieur

Ik woon sinds september 2017 in Groningen en voel me hier thuis. De stad, Gdańsk (Polen), waar ik vandaan kom, is in de renaissance ontworpen door Nederlandse architecten. Ik vind het Academiegebouw in Groningen heel mooi omdat het vergelijkbaar is met het gebouw waarin ik architectuur heb gestudeerd in Polen. Omdat ik hier wil blijven wonen studeer ik Nederlands en in mijn vrije tijd vind ik het prettig om te wandelen of fietsen op het platteland of in de bergen. Verder ben ik gek op het maken van 3D visualisaties.

Hubert Tomasz Gajda bouwkundig ingenieur
Jelle de Vries bouwkundige

Samen met mijn vrouw en kinderen woon ik in Triemen, een klein plaatsje bij Dokkum. In mijn vrije tijd doe ik aan kickboksen en boogschieten. Het inspectiewerk bij Archipunt vind ik mooi omdat ik daar uiteindelijk mensen mee verder help. Wanneer wij met een heel inspectieteam bij hen over de vloer komen maak ik graag een praatje met de bewoners om het ijs te breken. Het is niet niks dat er ineens zo'n team heel je huis op zijn kop komt zetten. We werken bij Archipunt allemaal aan hetzelfde doel: zorgen dat dit proces zo vlot mogelijk verloopt. Dat we dit echt samen doen maakt het werken hier alleen maar leuker.

Jelle de Vries bouwkundige
Alex Brouwer architect

In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan activiteiten met mijn gezin. Tentoonstellingen en evenementen bezoeken; stedentrips maken. Jaarlijks ga ik een weekje fietsen met mijn oudste zoon in Limburg. Heuvel op en af, zijn grootste (en mijn) hobby. Ook naar de bergen in het buitenland gaan de fietsen mee. Zaterdags breng ik geregeld tijd door op de voetbalvelden met scheidsrechteren en vlaggen, of enkel aanmoedigen.

Alex Brouwer architect
Denise Rijling projectondersteuner

Voordat ik bij Archipunt begon heb ik een tweetal opleidingen afgerond: Artiest Dans en daarna de Pabo (Leraar basisonderwijs). Vooral het dansen is mijn voornaamste hobby. In mijn vrije tijd geef ik graag danslessen. Daarnaast zit ik op volleybal en hiervoor train ik wekelijks en speel ik ook wedstrijden. Verder kijk ik graag films en series, lees ik boeken en spreek ik af met vrienden.

Denise Rijling projectondersteuner
Jaap Neijzen algemeen directeur

Archipunt gaat over mensen. Voor mij is dat wat mijn werk bijzonder en leuk maakt. Iedereen heeft veel goeds te brengen. Door onze kwaliteiten te combineren maken we samen Archipunt succesvol. Mijn voetbalervaring heeft mij veel over teams geleerd. Plezier, ruimte om te presteren, aanpassen aan je mogelijkheden en omgaan met tegenslag horen daar bij. Kortom Archipunt.

jaap@archipunt.nl
Jaap Neijzen algemeen directeur
Karin Hazewinkel architect

De tekening heb ik zelf gemaakt, de tekst hierin is van Ede Staal.

Karin Hazewinkel architect
Bart Mulders bouwkundig ingenieur

De opleiding bouwkunde aan de HTS, samen met een Master Technische planologie hebben mij een brede basis gegeven voor mijn rol binnen Archipunt. Ik ben te kenmerken als generalist die het beste functioneert binnen (complexe) multidisciplinaire projecten. Mijn kracht en tegelijk valkuil is dat ik vaak alle details van een project wil kennen en beheersen. Doel daarbij is de kwaliteit en het daadwerkelijk door de opdrachtgever gevraagde product te leveren, waar we als Archipunt volledig achter staan. Een gezonde dosis humor op de werkvloer mag wat mij betreft niet ontbreken.

Bart Mulders bouwkundig ingenieur
Peter op den Brouw architect

Deze oude man kwam ik tegen op mijn reis door China. Van zijn doorleefde en tanige gezicht straalde rust en tevredenheid uit. Genietend van het moment. Ik heb dit willen vastleggen, ook op doek. Hij staat symbool voor mijn hoop dat, mede door mijn inzet, de mensen die wij helpen op eenzelfde manier van hun gebouw kunnen genieten.

Peter op den Brouw architect
Vincent Pesman constructeur

Ik ben sinds 1998 werkzaam als bouwkundig ingenieur; betrokken, nauwkeurig, en creatief en haal energie uit het inzetten van mijn vaardigheden op 't gebied automatisering. Ik woon samen met mijn vriendin en twee kinderen in Groningen. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met:muziek maken, audio opname en leuke dingen met de kinderen ondernemen, zwemmen, wandelen, skaten en hardlopen. Sinds maart 2018 ben ik werkzaam als constructeur bij Archipunt en zit hier goed op mijn plek. Hier verdient elke klus en opdrachtgever een goed gekozen benadering. Eén ding is zeker: over de uitvoering van je opdracht is goed nagedacht!

Vincent Pesman constructeur
Philip Koenen architect
Philip Koenen architect
Tugba Yilmaz bouwkundig modelleur
Tugba Yilmaz bouwkundig modelleur