Wie we zijn

Wij zijn Archipunt, aangenaam. Wij zijn een ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving. Hierin zijn wij niet uniek. Maar er is wel iets dat ons bijzonder maakt: onze manier van werken. Wij geloven namelijk in de kracht van mensen. Hier gaan we heel ver in.

Complexe vraagstukken belichten wij vanuit verschillende hoeken. Wij weten dat dit nodig is om tot de beste oplossing te komen. Bij ons kijken daarom niet alleen ingenieurs maar ook bedrijfskundigen, psychologen, en andere vakmensen vanuit verschillende werkvelden naar hetzelfde vraagstuk.

Uiteindelijk draait ons werk om mensen. Hier gaan wij van uit. In een gesprek met jou zijn wij open en vooral ook begrijpelijk. Wij zijn er om jou inzicht te verschaffen, zodat we gezamenlijk tot een gefundeerde beslissing kunnen komen.

De kracht van mensen

Wat brengt jou verder? Voor ons begint het met die vraag. Door de grote diversiteit van onze mensen hebben we een verfrissende blik. Jij staat hierin centraal. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij vooruit kunt.

Als ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving zijn er bij ons natuurlijk veel ingenieurs werkzaam. Van architecten tot constructeurs tot monumentenspecialisten. Maar mensen zijn meer dan alleen hun functie. Wij koesteren de werk- en levenservaring die zij meebrengen naar Archipunt. Zodat we mensen kunnen inzetten die echt passen bij jouw vraag.

Alfred's Archipunt
“Al jaren is mijn credo; Je bent nooit te oud om te leren! Hier bij Archipunt doen ze daar volledig recht aan. Hier staat de mens centraal.”
Alfred de Bruin bouwkundig ingenieur

Genieten van de natuur. 's Winters in de Alpen of Tirol en in de zomer tussen de lavendelvelden in de Provence. Fantastische omgevingen om 'los' te gaan met mijn hobby fotografie. Maar ook dichterbij, in onze mooie provincies Drenthe en Groningen kun je pareltjes vinden hoor.

Alfred de Bruin bouwkundig ingenieur

Ontmoet ons team

Ieder van ons heeft eigen kwaliteiten. Samen zijn we een club vol dynamiek en diversiteit. We zijn een tikje eigenwijs en willen je graag verrassen. Gelijkwaardigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Contact leggen is hierin de kern en we stellen ons graag aan je voor.

Onze medewerkers

Peter Kolk sociaal psycholoog

Archipunt gaat uit van de kracht van mensen en dat past goed bij mijn streven om altijd het beste uit mensen en situaties te halen. Steeds een beetje verbeteren is daarbij de rode draad. Samen met mijn vriendin en zoontje probeer ik zoveel mogelijk leuke dingen te doen en leuke plekken te bezoeken. Dit doe ik bij voorkeur actief en buiten om daarna lekker te ontspannen. Ik hou van afwisseling, met meer hobby’s dan vrije tijd verveel ik me nooit en ik mag graag het nuttige met het aangename verenigen.

Peter Kolk sociaal psycholoog
Ileana van der Klip constructeur

Op de foto mijn geboortestad Mexico-city. Mexico-city is de hoofdstad van Mexico en met 20 miljoen inwoners een van de grootste steden ter wereld. Ieder jaar bezoek ik Mexico om mijn familie en vrienden te bezoeken. Naast reizen bezoek ik ook graag een museum. Uit eten met mijn man en na afloop een bioscoopje doen we ook graag.

Ileana van der Klip constructeur
Kalyani Bergen Projectcoördinator erfgoed

Ik ben sinds januari 2020 als projectcoördinator bij Archipunt aan het werk en schrijf daarnaast graag voor de organisatie. Al mijn hele leven woon ik in het Noorden, lekker buitenaf. Ik werk/ontspan graag in de tuin, ga de natuur in, plof op de bank met mijn katten en pak graag mijn rugzak om te gaan backpacken in voor mij onontdekte landen. Een grote hobby is fotografie, waarbij ik (macro)natuur foto’s maak of tijdens een reis er op los schiet.

Kalyani Bergen Projectcoördinator erfgoed
Paul Santinge bouwkundige

Het klikte goed van twee kanten waardoor ik na mijn afstudeerstage bij Archipunt ben blijven hangen. Serieus aan het werk zijn wordt hier geregeld afgewisseld door een lolletje met collega’s. Dat past bij mij. In mijn vrije tijd ga ik graag met vrienden naar een café, concert of festival, maar ik vind het ook fijn om even de rust op te zoeken buiten de stad.

Paul Santinge bouwkundige
Bert Blaauw constructeur

Sinds 2 jan. 2019 ben ik werkzaam bij Archipunt. Voorheen had ik 22 jaar mijn eigen ingenieursbureau op gebied van constructie, met als motto: ontwerpen op basis van “de kracht van eenvoud”. Als ondernemer heb ik geleerd dat jezelf uitdagen, fouten maken en weer opstaan, niet opgeven en verbinden het leukste is wat er is. Hardlopen, skiën, reizen (zon en terras) zijn mijn leukste hobby’s.

Bert Blaauw constructeur
Germa Smit-van Asselt Projectondersteuner

Sinds 1 juni 2020 werk ik bij Archipunt en het valt me op dat iedereen de kans krijgt om het beste van zichzelf te laten zien. Kwaliteit en samenwerking zijn belangrijk bij Archipunt. En daar voel ik me heel prettig bij. Als ik niet werk ben ik - op de golfbaan, in de tuin, op de fiets, in de keuken, in het bos, aan een rijk gevulde tafel, met een goed boek, ergens op een mooi plekje waar ook ter wereld- te vinden, met de mensen die me lief zijn .

Germa Smit-van Asselt Projectondersteuner
Hans Ligtenberg bouwkundige

Ik werk als bouwkundig-inspecteur bij Archipunt. Voorheen heb ik 15 jaar als hoofdopzichter en directievoerder het prachtige vak van bouwkunde mogen uitoefenen. Het ontzorgen van opdrachtgevers en kwaliteit hooghouden is mijn uitgangspunt. Bij Archipunt ben ik terecht gekomen in een hechte en enthousiaste club vakgenoten, waarin collegialiteit hoog in het vaandel staat. Fotografie, skiën, knutselen aan een oude eend, zang, het organiseren van concertreizen in het buitenland en het gastheer/programma raadslid zijn in het theater zijn mijn hobby’s.

Hans Ligtenberg bouwkundige
Lena Dierman bouwkundig ingenieur, modelleur

Oorspronkelijk kom ik uit het mooie Ostfriesland in Duitsland. Al een tiental jaren kom ik regelmatig in Nederland en ben uiteindelijk blijven plakken. Meestal doe ik de dingen net even anders dan mijn omgeving zou verwachten. In mijn vrije tijd geniet ik van het leven op een historisch zeilschip. Ik ben nieuwsgierig hoe de dingen in elkaar zitten en dat vertaalt zich ook naar mijn werk. Als bouwkundig modelleur ben ik altijd benieuwd hoe een gebouw is uitgevoerd en dat maakt het werk voor mij zo interessant.

Lena Dierman bouwkundig ingenieur, modelleur
Arne Koster architect
Arne Koster architect
Marco Otter bouwkundig ingenieur

Mijn naam is Marco Otter en ben woonachtig in Leeuwarden. Ik ben getrouwd en trotse papa van 2 zoons. Ik heb HBO bouwkunde gestudeerd in Leeuwarden. Als bouwkundige bij Archipunt deel ik mijn ervaring met mijn collega’s. Buiten de werktijden houdt het gezinsleven me lekker bezig, maar als er wat tijd over blijft mag ik graag schilderen of schetsen. Ook verdiep ik me graag in alles wat maar met geschiedenis of architectuurgeschiedenis te maken heeft.

Marco Otter bouwkundig ingenieur
Watse van der Meer bouwkundig ingenieur

Jaren heb ik in de industriële bouw gezeten in Brabant en de omgeving van Rotterdam. Nu woon ik al weer een aantal jaren in Friesland. Niet alleen wonen was thuiskomen, ook mijn werk. Terug naar de woningen en boerderijen op het platteland. Eén en al herkenning, want ik ben in een terpdorpje opgegroeid tussen de boerderijen en kwam als kind al bij de boer. Maak me blij met gebinten, grupstallen en hooibergen! Mijn grote hobby is blaasmuziek. Toen ik 10 was kwam ik bij de fanfare in het dorp en speelde diverse instrumenten. Nu speel ik trompet. Heerlijk om met zijn allen iets moois neer te zetten.

Watse van der Meer bouwkundig ingenieur