Wie we zijn

Wij zijn Archipunt, aangenaam. Wij zijn een ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving. Hierin zijn wij niet uniek. Maar er is wel iets dat ons bijzonder maakt: onze manier van werken. Wij geloven namelijk in de kracht van mensen. Hier gaan we heel ver in.

Complexe vraagstukken belichten wij vanuit verschillende hoeken. Wij weten dat dit nodig is om tot de beste oplossing te komen. Bij ons kijken daarom niet alleen ingenieurs maar ook bedrijfskundigen, psychologen, en andere vakmensen vanuit verschillende werkvelden naar hetzelfde vraagstuk.

Uiteindelijk draait ons werk om mensen. Hier gaan wij van uit. In een gesprek met jou zijn wij open en vooral ook begrijpelijk. Wij zijn er om jou inzicht te verschaffen, zodat we gezamenlijk tot een gefundeerde beslissing kunnen komen.

De kracht van mensen

Wat brengt jou verder? Voor ons begint het met die vraag. Door de grote diversiteit van onze mensen hebben we een verfrissende blik. Jij staat hierin centraal. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij vooruit kunt.

Als ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving zijn er bij ons natuurlijk veel ingenieurs werkzaam. Van architecten tot constructeurs tot monumentenspecialisten. Maar mensen zijn meer dan alleen hun functie. Wij koesteren de werk- en levenservaring die zij meebrengen naar Archipunt. Zodat we mensen kunnen inzetten die echt passen bij jouw vraag.

Monique's Archipunt
“Bij Archipunt zit het onderscheid in de mensen.”
Monique Grijseels projectcoördinator

Ondernemen en ontwikkelen in samenwerking, dat zijn voor mij professionele kernwoorden. Als dochter uit een ondernemersgezin weet ik dat jezelf het verschil maakt. Ik ben nieuwsgierig van aard en altijd in voor verandering en ontwikkeling. Als projectcoördinator ben je onderscheidend als je goed luistert, doorvraagt en goed communiceert. Niet alleen problemen oplossen, maar herhaling zien te voorkomen. Daar wil ik me, in optimale samenwerking met mijn collega's en externe contacten, voor blijven inzetten omdat het mensenwerk is en blijft! Dat is voor mij de ultieme uitdaging.

Monique Grijseels projectcoördinator

Ontmoet ons team

Ieder van ons heeft eigen kwaliteiten. Samen zijn we een club vol dynamiek en diversiteit. We zijn een tikje eigenwijs en willen je graag verrassen. Gelijkwaardigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Contact leggen is hierin de kern en we stellen ons graag aan je voor.

Onze medewerkers

Bert Blaauw constructeur

Sinds 2 jan. 2019 ben ik werkzaam bij Archipunt. Voorheen had ik 22 jaar mijn eigen ingenieursbureau op gebied van constructie, met als motto: ontwerpen op basis van “de kracht van eenvoud”. Als ondernemer heb ik geleerd dat jezelf uitdagen, fouten maken en weer opstaan, niet opgeven en verbinden het leukste is wat er is. Hardlopen, skiën, reizen (zon en terras) zijn mijn leukste hobby’s.

Bert Blaauw constructeur
Stan Gerôt planoloog, bouwkundig ingenieur
Stan Gerôt planoloog, bouwkundig ingenieur
Edoardo Mentegazzi architect

Architectuur is mijn grote passie, net als Kung Fu. Beide worden gekenmerkt door toewijding, onderzoek, een hoge mate van vaardigheid, balans en ruimtelijk inzicht. Beide definiëren de ruimte op statische en dynamische wijze. Archipunt is een multidisciplinair en dynamisch bureau dat samenwerking en persoonlijke ontwikkeling stimuleert. Als architect kan je je rol als initiator en integrator vervullen.

Edoardo Mentegazzi architect
Klaas Hummel bouwkundige

Wie ik ben? Een analytische denker, nieuwsgierig, onderzoekend en empathisch. Een geestelijk en fysiek welbevinden is de rode draad in mijn leven. Ik probeer dit te bereiken door in mijn drukke leven een goed evenwicht te hebben tussen werk en hobby’s. In mijn vrije tijd zit ik niet vaak stil. Familie, mountainbiken, festivals bezoeken, hardlopen, motorrijden, gitaar spelen, veel interesses en meestal te weinig tijd.

Klaas Hummel bouwkundige
Dana Kramer schoonmaak

Het werk als schoonmaakster bij Archipunt is mijn eerste baantje. Ik doe de opleiding Zorg & Welzijn op het Noorderpoort in Groningen. Dansen doe ik in mijn vrije tijd. Op hiphop, omdat lekker sportief en springerig is.

Dana Kramer schoonmaak
Herman van der Veen constructief modelleur

Als geboren Groninger werk ik sinds januari 2019 bij Archipunt als modelleur. Archipunt is een bedrijf dat innovatie, creativiteit en zelfstandigheid hoog in het vaandel heeft staan en het bedrijf biedt je dan ook alle gelegenheid om je zelf in dit opzicht te ontplooien en te ontwikkelen. Naast het werk bezoek ik, samen met mijn vrouw, in de winterperiode sinds jaar en dag de ijshockeywedstrijden van Gijs. En ben in het weekend ook te vinden bij de plaatselijke voetbalclub. “Never a dull moment”.

Herman van der Veen constructief modelleur
Gea Bijleveld bouwkundig ingenieur
Gea Bijleveld bouwkundig ingenieur
Siemon Bisschop constructeur
Siemon Bisschop constructeur
Gea Postma schoonmaak

Vroeger als kind ging ik met mijn ouders naar Platje-Daro in Spanje. De rotsen daar zijn zó indrukwekkend. Nu kom ik hier met mijn eigen gezin. En wanneer ik daar sta dan ruiken de rotsen nog net als vroeger en waan ik me weer even dat kleine meisje van toen.

Gea Postma schoonmaak
Yusuf Yilmaz financiën

In mijn vrije tijd ben ik veel in de sportschool te vinden en zaterdags speel ik voetbalwedstrijden met mijn team. De juiste personen op de juiste plekken zetten. Elkaar het vertrouwen geven en met een tactiek het beste in elkaar naar boven halen door grenzen te verleggen. Elk team heeft zijn eigen kijk hierop en dat is wat mij zo fascineert aan voetbal. Werken bij Archipunt is voor mij niet veel anders. Iedereen krijgt hier de ruimte, vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn en ik denk dat dàt de sleutel is tot succes.

Yusuf Yilmaz financiën
Kees van den Donker bouwkundig ingenieur

Als bouwkundige ben ik vooral geïnteresseerd in de mensen voor wie ik bezig ben. Weten wat zij willen (of juist niet) geeft voor mij de richting aan waarop ik mijn bouwkundige kennis en ervaring kan inzetten. Naast mijn werk bij Archipunt ben ik als vrijwilliger betrokken bij verschillende festivals in Noord Nederland, maak ik met vrienden muziek en knutsel ik aan bootjes zodat ik ter ontspanning kan varen met mijn gezin.

Kees van den Donker bouwkundig ingenieur