Wie we zijn

Wij zijn een ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving. Hierin zijn wij niet uniek. Maar er is wel iets dat ons bijzonder maakt: onze manier van werken.

Wij geloven in de kracht van mensen. Samen komen we verder. Complexe vraagstukken belichten wij vanuit verschillende hoeken. We weten dat dit nodig is om tot de beste oplossing te komen. Bij ons kijken daarom niet alleen ingenieurs maar ook bedrijfskundigen, psychologen en andere vakmensen vanuit verschillende werkvelden naar hetzelfde vraagstuk.

De kracht van mensen

Wat brengt jou verder? Voor ons begint het met die vraag. Door de grote diversiteit van onze mensen hebben we een verfrissende blik. Jij staat hierin centraal. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij vooruit kunt.

Uiteindelijk draait ons werk om mensen. Als ingenieursbureau zijn er bij ons natuurlijk veel ingenieurs werkzaam. Van architecten tot constructeurs tot monumentenspecialisten. Maar mensen zijn meer dan alleen hun functie. Wij koesteren de werk- en levenservaring die zij meebrengen naar Archipunt. Zodat we mensen kunnen inzetten die echt passen bij jouw vraag.

Theo's Archipunt
“Alles wat je doet kan het leven de moeite waard maken om geleefd te worden.”
Theo Duinmeijer bouwkundige

Alles wat je doet kan het leven de moeite waard maken om geleefd te worden. Voor niks gaat de zon op, en ook weer onder, maar laat dat niet voor niks zijn. Naast mijn werk als bouwkundige bij Archipunt besteed ik mijn tijd graag aan motorrijden, hardlopen, koken, zoon, vriendin en de beestenboel thuis, niet persé in deze volgorde.

Theo Duinmeijer bouwkundige

Ontmoet ons team

Gelijkwaardigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Contact maken is voor ons de kern. We stellen ons graag aan je voor.

Onze medewerkers

Hilde Hilberink bouwkundig ingenieur

Binnen de bouwkunde zijn het vooral de historische gebouwen waar ik mij graag mee bezighoud. Het karakter van deze bouwwerken, constructies waaruit verhalen zijn af te lezen en materialen die meer zijn geworden dan enkel hun primaire functie. Dat is fantastisch om mee te werken en belangrijk om verantwoord mee om te gaan. Op het moment volg ik de opleiding ‘Bouwhistorie en Restauratie’ om hier meer kennis over op te doen. Naast werk en studie breng ik graag tijd door met mijn bijna honderdjarige-piano, uitpuilende boekenkast en trouwe viervoeter.

Hilde Hilberink bouwkundig ingenieur
Florent Ahmeti bouwkundige

Na het afronden van de studie bouwkunde ben ik gestart als bouwkundig inspecteur bij Archipunt. Als ik aan Archipunt denk, dan denk ik aan interdisciplinair samenwerken. In mijn vrije tijd reis ik vaak af naar de Balkan landen. Ieder jaar ben ik te vinden aan de Kroatische kust in Zadar. Waar het heldere water van de zee en het schone landschap een bepaalde rust en vrijheid geeft. Verder breng ik graag tijd door met mijn familie.

Florent Ahmeti bouwkundige
Frank Balster projectondersteuner

Weliswaar niet geboren in Groningen maar daar wel getogen, geworteld en verbonden met de regio en haar inwoners. Dat ik mee mag helpen om die regio vooruit te stuwen in de vaart der Groninger volkeren beschouw ik als een voorrecht. Mijn grootste hobby is koken, niet volgens het receptenboekje maar op gevoel. Van niets, iets maken. Van de som allerlei individuele ingrediënten een samengesteld geheel maken dat de smakelijke verwachtingen overtreft. De vergelijking met Archipunt is snel gelegd. Een potpourri van gekruide karakters die als team haar klant de optimale oplossing voor zijn/haar uitdaging voorschotelt. Zie het maar als een soort ‘Syn-Archi effect’.

Frank Balster projectondersteuner
Pieter Bergsma bouwkundige

Na omzwervingen in de bouw, langs supermarkten, huisvesting van gehandicapten en als leek in de dementerenden zorg, geland bij Archipunt. Naast de liefde voor mijn gezin, woning, zwemmen voor mensen met mogelijkheden en actieve vakanties, zing ik graag in een popkoor het laagste/hoogste lied.

Pieter Bergsma bouwkundige
Kirsten Adema bouwkundig ingenieur, constructeur

‘Ach, een vlinder kan niet sjouwen. En een karrepaard niet zweven.’ (Frans Halsema). Om kennis en ervaring over autisme te delen, organiseer ik lezingen en trainingen. En een Auti Kafé voor jongeren met autisme. Kennis en begrip zorgt voor meer acceptatie, zodat meer mensen met autisme mee kunnen (blijven) draaien in onze maatschappij en wel zichzelf kunnen blijven. De één mag sjouwen, de andere zweven. Bij Archipunt wordt kennis en ervaring uit diverse vakgebieden met elkaar gedeeld. Met sjouwende en zwevende collega’s. Dat werkt. Daaraan mee te werken, dat vind ik leuk.

Kirsten Adema bouwkundig ingenieur, constructeur
Miranda Mik vastgoedkundige

Als afgestudeerde vastgoedprofessional sta ik open voor nieuwe uitdagingen, waarbij ik voornamelijk geïnteresseerd ben in de mens en omgeving. Sinds augustus 2020 ben ik werkzaam bij Archipunt waar ik deze twee werelden met elkaar hoop te kunnen verbinden. In mijn vrije tijd houd ik mij veel bezig met muziek, skeeleren en zwemmen en ben ik vaak buiten te vinden. Het liefst in het gezelschap van mijn vrienden. Ook ga ik graag op reis naar het Caribisch gebied.

Miranda Mik vastgoedkundige
Pieter van den Berg bouwkundig ingenieur

Ik ben geboren op het platteland van Friesland, maar woon nu alweer jaren in Peize, samen met Hilma. Ik heb ruim 30 jaar met veel plezier gewerkt bij een grote leverancier van op maat gemaakte gevel- en plafondsystemen. Voornamelijk aluminium, maar ook hout, glas, natuursteen, staal en gepatineerd koper. Nu dus werkzaam als bouwkundig ingenieur bij Archipunt, een bedrijf met enthousiaste gemotiveerde collega’s uit verschillende disciplines, die elkaar helpen en aanvullen en daardoor samen een mooi team vormen. In mijn vrije tijd schaats ik. Ik heb al twee keer de Elfstedentocht gereden. Ik fiets veel op de racefiets, op het vlakke maar ook graag in de bergen of in de Ardennen met vrienden. Verder hou ik van reizen. Ik ben o.a. in Australië, Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika geweest, maar ik vind het ook prachtig om rond te reizen in Europa, al dan niet op de fiets.

Pieter van den Berg bouwkundig ingenieur
Theo Duinmeijer bouwkundige

Alles wat je doet kan het leven de moeite waard maken om geleefd te worden. Voor niks gaat de zon op, en ook weer onder, maar laat dat niet voor niks zijn. Naast mijn werk als bouwkundige bij Archipunt besteed ik mijn tijd graag aan motorrijden, hardlopen, koken, zoon, vriendin en de beestenboel thuis, niet persé in deze volgorde.

Theo Duinmeijer bouwkundige
Nima Nafisinia bouwkundig ingenieur

Altijd nieuwsgierig en onderzoekend naar de vorm, kleur en functie van de gebouwde omgeving. Dit in combinatie met natuur en de onderlinge balans. Ik reis graag waar ik de architectuur, cultuur, natuur, kunst en historie van plekken ontdek. Als hobby’s heb ik klussen, verbouwen, oude objecten een nieuwe bestemming of functie geven en het hebben van tropische vissen. De diversiteit van mijn collega’s, de verschillende werkstromen en de mindset van Archipunt past bij mij en werk hier dan ook met veel plezier!

Nima Nafisinia bouwkundig ingenieur
Kalyani Bergen monumentenspecialist

Ik ben sinds januari 2020 als projectcoördinator bij Archipunt aan het werk en schrijf daarnaast graag voor de organisatie. Al mijn hele leven woon ik in het Noorden, lekker buitenaf. Ik werk/ontspan graag in de tuin, ga de natuur in, plof op de bank met mijn katten en pak graag mijn rugzak om te gaan backpacken in voor mij onontdekte landen. Een grote hobby is fotografie, waarbij ik (macro)natuur foto’s maak of tijdens een reis er op los schiet.

Kalyani Bergen monumentenspecialist
Paul Santinge bouwkundige

Het klikte goed van twee kanten waardoor ik na mijn afstudeerstage bij Archipunt ben blijven hangen. Serieus aan het werk zijn wordt hier geregeld afgewisseld door een lolletje met collega’s. Dat past bij mij. In mijn vrije tijd ga ik graag met vrienden naar een café, concert of festival, maar ik vind het ook fijn om even de rust op te zoeken buiten de stad.

Paul Santinge bouwkundige