Wie we zijn

Wij zijn een ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving. Hierin zijn wij niet uniek. Maar er is wel iets dat ons bijzonder maakt: onze manier van werken.

Wij geloven in de kracht van mensen. Samen komen we verder. Complexe vraagstukken belichten wij vanuit verschillende hoeken. We weten dat dit nodig is om tot de beste oplossing te komen. Bij ons kijken daarom niet alleen ingenieurs maar ook bedrijfskundigen, psychologen en andere vakmensen vanuit verschillende werkvelden naar hetzelfde vraagstuk.

De kracht van mensen

Wat brengt jou verder? Voor ons begint het met die vraag. Door de grote diversiteit van onze mensen hebben we een verfrissende blik. Jij staat hierin centraal. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij vooruit kunt.

Uiteindelijk draait ons werk om mensen. Als ingenieursbureau zijn er bij ons natuurlijk veel ingenieurs werkzaam. Van architecten tot constructeurs tot monumentenspecialisten. Maar mensen zijn meer dan alleen hun functie. Wij koesteren de werk- en levenservaring die zij meebrengen naar Archipunt. Zodat we mensen kunnen inzetten die echt passen bij jouw vraag.

Theo's Archipunt
“Alles wat je doet kan het leven de moeite waard maken om geleefd te worden.”
Theo Duinmeijer bouwkundige

Alles wat je doet kan het leven de moeite waard maken om geleefd te worden. Voor niks gaat de zon op, en ook weer onder, maar laat dat niet voor niks zijn. Naast mijn werk als bouwkundige bij Archipunt besteed ik mijn tijd graag aan motorrijden, hardlopen, koken, zoon, vriendin en de beestenboel thuis, niet persé in deze volgorde.

Theo Duinmeijer bouwkundige

Ontmoet ons team

Gelijkwaardigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Contact maken is voor ons de kern. We stellen ons graag aan je voor.

Onze medewerkers

Robin van Esch manager projecten
Robin van Esch manager projecten
Maus Udema medewerkerszaken | financiën
Maus Udema medewerkerszaken | financiën
Astrid de Ruiter projectleider
Astrid de Ruiter projectleider
Martijn Bakker projectleider
Martijn Bakker projectleider
Laura Bijmolen projectcoördinator
Laura Bijmolen projectcoördinator
Sander de Brabander algemeen directeur

Mijn werkplaats thuis is een plek waar ik graag ben om iets te maken of te repareren. Het begint meestal met een verzoek, dan volgt een plan om het verzoek in een ontwerp om te zett�en. Er zijn tekeningen nodig, materialen, het juiste gereedschap, terugkoppeling met de ‘interne opdrachtgever’ en uiteindelijk kan ik dan gaan uitvoeren: een bedje voor mijn kleindochter, een kast voor zoon en schoondochter of een compleet paviljoen in de tuin. Elke nieuwe vraag kent het proces van eerste idee tot uiteindelijke uitkomst. Ik verdiep me graag in details maar weet dat het overzicht ook van belang is. In- en uitzoomen. De afwisseling maakt mijn werk bij Archipunt zo mooi!

Sander de Brabander algemeen directeur
Pieter van den Berg bouwkundig ingenieur

Ik ben geboren op het platteland van Friesland, maar woon nu alweer jaren in Peize, samen met Hilma. Ik heb ruim 30 jaar met veel plezier gewerkt bij een grote leverancier van op maat gemaakte gevel- en plafondsystemen. Voornamelijk aluminium, maar ook hout, glas, natuursteen, staal en gepatineerd koper. Nu dus werkzaam als bouwkundig ingenieur bij Archipunt, een bedrijf met enthousiaste gemotiveerde collega’s uit verschillende disciplines, die elkaar helpen en aanvullen en daardoor samen een mooi team vormen. In mijn vrije tijd schaats ik. Ik heb al twee keer de Elfstedentocht gereden. Ik fiets veel op de racefiets, op het vlakke maar ook graag in de bergen of in de Ardennen met vrienden. Verder hou ik van reizen. Ik ben o.a. in Australië, Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika geweest, maar ik vind het ook prachtig om rond te reizen in Europa, al dan niet op de fiets.

Pieter van den Berg bouwkundig ingenieur
Jon Dicke modelleur
Jon Dicke modelleur
Wolter Werners bouwkundige

Voor ik bij Archipunt werkte, heb ik als bouwkundige aan versterkingsadviezen gewerkt. Daarvoor heb ik circa 30 jaar gewerkt in de geveltechniek (façade gevels). Ik woon samen met mijn vrouw en kinderen in Leeuwarden. In mijn vrije tijd, probeer ik regelmatig in de avonduren de sportschool te bezoeken voor een beetje beweging en in het weekend pak ik graag de motor, om even heerlijk uit te waaien. Maar een fijne vakantie naar een land als Zuid-Afrika kan ik eenieder aanraden, om in contact te komen met de echte natuur.

Wolter Werners bouwkundige
Tjerk van Kammen bouwkundige

Als hobbyfotograaf met een professionele inslag, kom ik vaak op verschillende plekken in de provincie. Sportwedstrijden wekken mijn interesse en door beide te combineren zie je vaak dingen die anderen minder opvallen. Dat is ook in de bouwkunde dat mij trekt. Het onverwachte tegenkomen, daarmee bezig zijn en kijken op een manier die anderen weer anders doen. Door de verscheidenheid aan disciplines denk ik dat ik bij Archipunt veel kan leren van de vele invalshoeken.

Tjerk van Kammen bouwkundige
José Luikens medewerkerszaken

Na mooie jaren in de sport en 15 werkzame jaren als pedagogisch medewerker en officemanager heb ik mijn uitdaging gevonden in het HR-vak. In de sport heb ik geleerd wat samenwerken echt is. Op zoek gaan naar de krachten van mijn teamgenoten, om vervolgens deze krachten te bundelen voor het hoogst haalbare resultaat. De manier van kijken, denken en werken van Archipunt sluit hier goed bij aan. Naast mijn werk geniet ik van mijn gezin en gezelligheid met vrienden. Mijn fanatisme en overige energie kan ik goed kwijt tijdens mijn ijshockey- en voetbaltraining.

José Luikens medewerkerszaken