Wie we zijn

Wij zijn een ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving. Hierin zijn wij niet uniek. Maar er is wel iets dat ons bijzonder maakt: onze manier van werken.

Wij geloven in de kracht van mensen. Samen komen we verder. Complexe vraagstukken belichten wij vanuit verschillende hoeken. We weten dat dit nodig is om tot de beste oplossing te komen. Bij ons kijken daarom niet alleen ingenieurs maar ook bedrijfskundigen, psychologen en andere vakmensen vanuit verschillende werkvelden naar hetzelfde vraagstuk.

De kracht van mensen

Wat brengt jou verder? Voor ons begint het met die vraag. Door de grote diversiteit van onze mensen hebben we een verfrissende blik. Jij staat hierin centraal. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij vooruit kunt.

Uiteindelijk draait ons werk om mensen. Als ingenieursbureau zijn er bij ons natuurlijk veel ingenieurs werkzaam. Van architecten tot constructeurs tot monumentenspecialisten. Maar mensen zijn meer dan alleen hun functie. Wij koesteren de werk- en levenservaring die zij meebrengen naar Archipunt. Zodat we mensen kunnen inzetten die echt passen bij jouw vraag.

Nima's Archipunt
“De diversiteit van mijn collega’s, de verschillende werkstromen en de mindset van Archipunt past bij mij en werk hier dan ook met veel plezier!”
Nima Nafisinia bouwkundig ingenieur

Altijd nieuwsgierig en onderzoekend naar de vorm, kleur en functie van de gebouwde omgeving. Dit in combinatie met natuur en de onderlinge balans. Ik reis graag waar ik de architectuur, cultuur, natuur, kunst en historie van plekken ontdek. Als hobby’s heb ik klussen, verbouwen, oude objecten een nieuwe bestemming of functie geven en het hebben van tropische vissen. De diversiteit van mijn collega’s, de verschillende werkstromen en de mindset van Archipunt past bij mij en werk hier dan ook met veel plezier!

Nima Nafisinia bouwkundig ingenieur

Ontmoet ons team

Gelijkwaardigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Contact maken is voor ons de kern. We stellen ons graag aan je voor.

Onze medewerkers

Liesbeth van Brakel

Door te kijken, zie je meer. Dit geldt voor de gebouwde omgeving, maar ook voor de natuur. Tijdens de wandeling met de hond of plantenwerkgroep gaat de verrekijker vaak mee om planten en dieren te spotten. Eerste zonnestralen door de bomen met roffelende Bonte Specht ervaren of Oranje Zandoogjes tellen tussen de Ratelaar in natuurgebieden rond Paterswolde. Voor mij zijn dat "natuurmomenten", die de dag kleur geven.

Liesbeth van Brakel
Max van der Kleij medewerker ict

Ik onderneem graag dingen in mijn vrije tijd. Zo speel ik sinds kort in een band(je), ben ik de leider van een voetbalteam en regel ik hiervoor alle zaken om een wedstrijd te kunnen spelen. Ik neem graag verantwoordelijkheden aan en ik zet me graag in voor anderen. Bij Archipunt krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen, mijn vaardigheden op een juiste manier toe te passen en anderen vooruit te helpen. Bij Archipunt voel ik mij gewaardeerd en op mijn gemak!

Max van der Kleij medewerker ict
Tjerk van kammen bouwkundige

Als hobbyfotograaf met een professionele inslag, kom ik vaak op verschillende plekken in de provincie. Sportwedstrijden wekken mijn interesse en door beide te combineren zie je vaak dingen die anderen minder opvallen. Dat is ook in de bouwkunde dat mij trekt. Het onverwachte tegenkomen, daarmee bezig zijn en kijken op een manier die anderen weer anders doen. Door de verscheidenheid aan disciplines denk ik dat ik bij Archipunt veel kan leren van de vele invalshoeken.

Tjerk van kammen bouwkundige
Aron Banninga kwaliteitscoördinator, erfgoeddeskundige

Een geboren en getogen Groninger met een nuchtere kijk op de wereld. Ik zoek graag naar heldere, duurzame oplossingen waarbij de menselijke maat centraal staat. Als architectuurhistoricus combineer ik bij Archipunt mijn passie voor erfgoed en duurzaamheid, en draag ik samen met mijn collega’s bij aan het toekomstbestendig maken van de gebouwde omgeving. In mijn vrije tijd houd ik mij onder andere bezig met koken, fotografie, musea bezoeken, tuinieren, het verzamelen van boeken en oude gravures, en stedentrips. Maar uiteindelijk gaat er natuurlijk niets boven Groningen!

Aron Banninga kwaliteitscoördinator, erfgoeddeskundige
Yusuf Yilmaz financiën

In mijn vrije tijd ben ik veel in de sportschool te vinden en zaterdags speel ik voetbalwedstrijden met mijn team. De juiste personen op de juiste plekken zetten. Elkaar het vertrouwen geven en met een tactiek het beste in elkaar naar boven halen door grenzen te verleggen. Elk team heeft zijn eigen kijk hierop en dat is wat mij zo fascineert aan voetbal. Werken bij Archipunt is voor mij niet veel anders. Iedereen krijgt hier de ruimte, vrijheid en het vertrouwen om zichzelf te zijn en ik denk dat dàt de sleutel is tot succes.

Yusuf Yilmaz financiën
Hilde Hilberink bouwkundig ingenieur

Binnen de bouwkunde zijn het vooral de historische gebouwen waar ik mij graag mee bezighoud. Het karakter van deze bouwwerken, constructies waaruit verhalen zijn af te lezen en materialen die meer zijn geworden dan enkel hun primaire functie. Dat is fantastisch om mee te werken en belangrijk om verantwoord mee om te gaan. Op het moment volg ik de opleiding ‘Bouwhistorie en Restauratie’ om hier meer kennis over op te doen. Naast werk en studie breng ik graag tijd door met mijn bijna honderdjarige-piano, uitpuilende boekenkast en trouwe viervoeter.

Hilde Hilberink bouwkundig ingenieur
Frank Balster projectondersteuner

Weliswaar niet geboren in Groningen maar daar wel getogen, geworteld en verbonden met de regio en haar inwoners. Dat ik mee mag helpen om die regio vooruit te stuwen in de vaart der Groninger volkeren beschouw ik als een voorrecht. Mijn grootste hobby is koken, niet volgens het receptenboekje maar op gevoel. Van niets, iets maken. Van de som allerlei individuele ingrediënten een samengesteld geheel maken dat de smakelijke verwachtingen overtreft. De vergelijking met Archipunt is snel gelegd. Een potpourri van gekruide karakters die als team haar klant de optimale oplossing voor zijn/haar uitdaging voorschotelt. Zie het maar als een soort ‘Syn-Archi effect’.

Frank Balster projectondersteuner
Pieter Bergsma bouwkundige

Na omzwervingen in de bouw, langs supermarkten, huisvesting van gehandicapten en als leek in de dementerenden zorg, geland bij Archipunt. Naast de liefde voor mijn gezin, woning, zwemmen voor mensen met mogelijkheden en actieve vakanties, zing ik graag in een popkoor het laagste/hoogste lied.

Pieter Bergsma bouwkundige
Kirsten Adema bouwkundig ingenieur, constructeur

‘Ach, een vlinder kan niet sjouwen. En een karrepaard niet zweven.’ (Frans Halsema). Om kennis en ervaring over autisme te delen, organiseer ik lezingen en trainingen. En een Auti Kafé voor jongeren met autisme. Kennis en begrip zorgt voor meer acceptatie, zodat meer mensen met autisme mee kunnen (blijven) draaien in onze maatschappij en wel zichzelf kunnen blijven. De één mag sjouwen, de andere zweven. Bij Archipunt wordt kennis en ervaring uit diverse vakgebieden met elkaar gedeeld. Met sjouwende en zwevende collega’s. Dat werkt. Daaraan mee te werken, dat vind ik leuk.

Kirsten Adema bouwkundig ingenieur, constructeur
Miranda Mik vastgoedkundige

Als afgestudeerde vastgoedprofessional sta ik open voor nieuwe uitdagingen, waarbij ik voornamelijk geïnteresseerd ben in de mens en omgeving. Sinds augustus 2020 ben ik werkzaam bij Archipunt waar ik deze twee werelden met elkaar hoop te kunnen verbinden. In mijn vrije tijd houd ik mij veel bezig met muziek, skeeleren en zwemmen en ben ik vaak buiten te vinden. Het liefst in het gezelschap van mijn vrienden. Ook ga ik graag op reis naar het Caribisch gebied.

Miranda Mik vastgoedkundige
Pieter van den Berg bouwkundig ingenieur

Ik ben geboren op het platteland van Friesland, maar woon nu alweer jaren in Peize, samen met Hilma. Ik heb ruim 30 jaar met veel plezier gewerkt bij een grote leverancier van op maat gemaakte gevel- en plafondsystemen. Voornamelijk aluminium, maar ook hout, glas, natuursteen, staal en gepatineerd koper. Nu dus werkzaam als bouwkundig ingenieur bij Archipunt, een bedrijf met enthousiaste gemotiveerde collega’s uit verschillende disciplines, die elkaar helpen en aanvullen en daardoor samen een mooi team vormen. In mijn vrije tijd schaats ik. Ik heb al twee keer de Elfstedentocht gereden. Ik fiets veel op de racefiets, op het vlakke maar ook graag in de bergen of in de Ardennen met vrienden. Verder hou ik van reizen. Ik ben o.a. in Australië, Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika geweest, maar ik vind het ook prachtig om rond te reizen in Europa, al dan niet op de fiets.

Pieter van den Berg bouwkundig ingenieur