Wie we zijn

Wij zijn een ingenieursbureau voor de gebouwde omgeving. Hierin zijn wij niet uniek. Maar er is wel iets dat ons bijzonder maakt: onze manier van werken.

Wij geloven in de kracht van mensen. Samen komen we verder. Complexe vraagstukken belichten wij vanuit verschillende hoeken. We weten dat dit nodig is om tot de beste oplossing te komen. Bij ons kijken daarom niet alleen ingenieurs maar ook bedrijfskundigen, psychologen en andere vakmensen vanuit verschillende werkvelden naar hetzelfde vraagstuk.

De kracht van mensen

Wat brengt jou verder? Voor ons begint het met die vraag. Door de grote diversiteit van onze mensen hebben we een verfrissende blik. Jij staat hierin centraal. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij vooruit kunt.

Uiteindelijk draait ons werk om mensen. Als ingenieursbureau zijn er bij ons natuurlijk veel ingenieurs werkzaam. Van architecten tot constructeurs tot monumentenspecialisten. Maar mensen zijn meer dan alleen hun functie. Wij koesteren de werk- en levenservaring die zij meebrengen naar Archipunt. Zodat we mensen kunnen inzetten die echt passen bij jouw vraag.

Josephine's Archipunt
“Ik vind het belangrijk om te luisteren naar het hele verhaal, dingen te doen met oog en aandacht voor detail en om een ander te helpen. ”
Josephine Stekelenburg bouwkundige

Vormen, lijnen, (in)zichten, mensen, karakters, doelen; of het nou gaat om een keuken, een tuin, een huis, een feest, een diner, dat maakt niet uit, als het plan maar past bij de mensen of het doel waarvoor het bedacht is. Ik vind het belangrijk om te luisteren naar het hele verhaal, dingen te doen met oog en aandacht voor detail en om een ander te helpen. Ik geniet van: dingen samen doen, buiten zijn; of juist knus met een boek bij de houtkachel waarop een lekkere zelfgemaakte stoofpot staat te pruttelen terwijl de regen en hagel tegen de ramen slaan. De kleine dingen om mij heen, lekker eten, (en koken), het lezen van een boek, werken in de tuin. Fluitenkruid, Berenklauwen, Speenkruid, tien soorten gras in de berm, zon, wolken. Het weidse uitzicht van het Hoogeland van Groningen.

Josephine Stekelenburg bouwkundige

Ontmoet ons team

Gelijkwaardigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Contact maken is voor ons de kern. We stellen ons graag aan je voor.

Onze medewerkers

Hilde Hilberink bouwkundig ingenieur

Binnen de bouwkunde zijn het vooral de historische gebouwen waar ik mij graag mee bezighoud. Het karakter van deze bouwwerken, constructies waaruit verhalen zijn af te lezen en materialen die meer zijn geworden dan enkel hun primaire functie. Dat is fantastisch om mee te werken en belangrijk om verantwoord mee om te gaan. Op het moment volg ik de opleiding ‘Bouwhistorie en Restauratie’ om hier meer kennis over op te doen. Naast werk en studie breng ik graag tijd door met mijn bijna honderdjarige-piano, uitpuilende boekenkast en trouwe viervoeter.

Hilde Hilberink bouwkundig ingenieur
Florent Ahmeti bouwkundige

Na het afronden van de studie bouwkunde ben ik gestart als bouwkundig inspecteur bij Archipunt. Als ik aan Archipunt denk, dan denk ik aan interdisciplinair samenwerken. In mijn vrije tijd reis ik vaak af naar de Balkan landen. Ieder jaar ben ik te vinden aan de Kroatische kust in Zadar. Waar het heldere water van de zee en het schone landschap een bepaalde rust en vrijheid geeft. Verder breng ik graag tijd door met mijn familie.

Florent Ahmeti bouwkundige
Ivar de Wolff bouwkundige

Ik ben een vader, samenwonend met vriendin en drie kinderen, opgegroeid in een kunstzinnig gezin, woonachtig in Haren. Sinds begin 2020 werk ik met veel plezier bij Archipunt, een eigenzinnig bedrijf vol kundige collega’s en ontwikkelingsmogelijkheden. Een plek waar je je snel thuis voelt en waar mensen elkaar zien staan. Op de foto zie je de Mount Everest vanuit een basecamp genomen in 2006. Naast reizen, geniet ik erg van live muziek, architectuur, musea en film.

Ivar de Wolff bouwkundige
Alfred Jonker constructief modelleur

Ik ben geboren te Groningen en in Bedum. Ik heb bouwkunde gestudeerd aan de Hanzehogeschool, met als afstudeerrichting constructief. In het bedrijfsleven heb ik bij verschillende ingenieursbureaus werkervaring op gedaan als constructief tekenaar/modelleur. Naast het werken geniet ik van mijn twee zoontjes Carlos (11) en Daniël (8). Begin 2018 ben ik van mijn toenmalige Spaanse vrouw gescheiden. We staan er nog steeds voor elkaar, wat mij erg goed doet. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin en vrienden. Muziek luisteren, puzzelen, klussen en vissen zijn mijn hobby’s. Thuis en op mijn werk is mijn streven alles voor elkaar te hebben, dit stelt mij gerust en dan geniet ik pas. Ik ben dus een bezig bijtje. Archipunt is een breed georiënteerd bedrijf waarbinnen je jezelf kan ontplooien en ontwikkelen. Mijn levensmotto is: open en eerlijk zijn en “Be there for eachother”.

Alfred Jonker constructief modelleur
Bindert de Haan bouwkundige

Ik ben 22 jaar en woon in Slochteren. Mijn ouders hebben een akkerbouwbedrijf. Na mijn studie MBO bouwkunde werk ik nu bij Archipunt als bouwkundige. Ik lees en bekijk veel over de geschiedenis. In het bijzonder de geschiedenis van de architectuur. Naast mijn werk volg ik ook de cursus monumentenzorg.

Bindert de Haan bouwkundige
Frank Balster projectondersteuner

Weliswaar niet geboren in Groningen maar daar wel getogen, geworteld en verbonden met de regio en haar inwoners. Dat ik mee mag helpen om die regio vooruit te stuwen in de vaart der Groninger volkeren beschouw ik als een voorrecht. Mijn grootste hobby is koken, niet volgens het receptenboekje maar op gevoel. Van niets, iets maken. Van de som allerlei individuele ingrediënten een samengesteld geheel maken dat de smakelijke verwachtingen overtreft. De vergelijking met Archipunt is snel gelegd. Een potpourri van gekruide karakters die als team haar klant de optimale oplossing voor zijn/haar uitdaging voorschotelt. Zie het maar als een soort ‘Syn-Archi effect’.

Frank Balster projectondersteuner
Durk Velstra bouwkundige

De juiste kennis combineren met enthousiasme en verbondenheid tussen de betrokken partijen. De zaken waar het in mijn werk als relatiebeheerder om draait. In mijn arbeidzame leven is dit trouwens steeds de manier geweest waarmee ik mijn doelen heb kunnen realiseren. Van architectenbureau, toeleverancier, onderhoudsbedrijf, aannemerij tot aan onderwijs en nu ingenieursbureau. Overal is dit een goede combinatie gebleken. Bij Archipunt wordt op dit vlak de lat hoog gelegd, dat is prettig (samen)werken. Naast het werk zoek ik de ontspanning door als "buitenmens" in de natuur in Nederland en Zweden te verkennen. En mij vervolgens te verbazen over alles wat er te zien is!!

Durk Velstra bouwkundige
Kseniya Prakhova schoonmaak

Schoonmaken is mijn eerste bijbaantje, daarnaast studeer ik Natuurkunde bij de Rijksuniversiteit Groningen. Ik zit in mijn Master en ik ben nu bezig met mijn scriptie. Het gaat over proteïnen en wat daarmee gebeurd als je Huntingtons ziekte hebt. Ik hou ook van luchtacrobatiek dat ik bij een jeugdcircus in Groningen doe. Samen met mijn acrobatiek groep maken we ook voorstellingen.

Kseniya Prakhova schoonmaak
Martin Amsing bouwkundige

De foto geeft al één van mijn hobbies weer. De tuin. Ik kan genieten van zowel de groente- als de bloementuin. De bloementuin is bij ons heel natuurlijk aangelegd. We schoffelen het liefst zo weinig mogelijk. De groentetuin is daarintegen weer strak. Alles netjes in rechte lijnen. We zijn sowieso liefhebber van de natuur. Als je geïnteresseerd bent, is hier heel veel te zien. Motorrijden doe ik ook. Nee, niet dat gejaag!! Tuurlijk gaat het gas wel eens open. Maar op zijn tijd en als niemand er hinder van heeft. Verder ben ik liefhebber van veel sporten. Ik kijk graag naar voetbal, motorsport/cros, de grote wielrrondes, formule 1 maar heb ook bewondering voor de baanwielrenners, de turners... Zelf heb ik ruim 30 jaar gevoetbald. Echter blessures houden me nu van het veld. Momenteel zit ik elk weekend op de mountainbike. Heerlijk de natuur in! Ook let ik veel op de architectuur van woningen. Loop eens door de stad Groningen maar ook door de diverse mooie Groningse dorpen. Je komt er de mooiste woningen of kerken tegen.

Martin Amsing bouwkundige
Pieter Bergsma bouwkundige

Na omzwervingen in de bouw, langs supermarkten, huisvesting van gehandicapten en als leek in de dementerenden zorg, geland bij Archipunt. Naast de liefde voor mijn gezin, woning, zwemmen voor mensen met mogelijkheden en actieve vakanties, zing ik graag in een popkoor het laagste/hoogste lied.

Pieter Bergsma bouwkundige
Kirsten Adema bouwkundig ingenieur, constructeur

‘Ach, een vlinder kan niet sjouwen. En een karrepaard niet zweven.’ (Frans Halsema). Om kennis en ervaring over autisme te delen, organiseer ik lezingen en trainingen. En een Auti Kafé voor jongeren met autisme. Kennis en begrip zorgt voor meer acceptatie, zodat meer mensen met autisme mee kunnen (blijven) draaien in onze maatschappij en wel zichzelf kunnen blijven. De één mag sjouwen, de andere zweven. Bij Archipunt wordt kennis en ervaring uit diverse vakgebieden met elkaar gedeeld. Met sjouwende en zwevende collega’s. Dat werkt. Daaraan mee te werken, dat vind ik leuk.

Kirsten Adema bouwkundig ingenieur, constructeur