Blogs

Ons werk is onze passie. Hier raken wij nooit over uitgepraat. Heb je even? Neem vooral je tijd. Je leest hier over alles wat met ons prachtige werk te maken heeft.

Archipunt ontzorgt!

Nieuws

Op initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) start op 3 april, het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten. Het doel van het programma is het stimuleren en begeleiden van eigenaren van rijksmonumenten bij het verduurzamen van hun monumentale panden. Archipunt is één van de gecontracteerde duurzaamheidsadvieurs.

Bekijk blog

Gebinten in beeld

Blog

Wonen in een oude boerderij, voor veel mensen is het een droombeeld. Maar om van een historische gebintenschuur een moderne woning te maken, die er nog steeds uitziet als een originele stal, is niet eenvoudig. Onze architect vertelt hoe zij zo’n ontwerpgave aanpakt.

Bekijk blog

Opdracht voor plan verduurzaming

Nieuws

Samen met B+E maken we een stappenplan hoe de vastgoedeigenaren kunnen besparen op hun energieverbruik. We beginnen met het laaghangende fruit en zoomen daarna in op de maatregelen die meer inspanning en investering kosten. Deze week starten we met de opnames.

Bekijk blog
Archipunt ontzorgt!
Archipunt ontzorgt!

Leren door te doen

Blog

Bij Archipunt is ‘leren’ gemeengoed. Tijdens ons werk stuiten we geregeld op situaties die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Door het samen ‘uit te knobbelen’ leren we er allemaal van.

Bekijk blog

Het is een kleurenkenner, het is een architect, het is een katalysator!

Blog

Voor een hospice in West-Friesland hebben we een haalbaarheidsonderzoek gedaan, dat begon met een vraag over een restyling. Het hospitium is een uitbreiding (2004) op het gebouw uit 1956 en was toe aan een moderniseringsslag. Waar de opdrachtgever dacht een vraag te stellen over het toepassen van andere kleuren en een behangetje op de muur, ontdekten ze gaandeweg dat het meer om handen had.

Bekijk blog

Van koop tot ontwerp

Blog

Archipunt is betrokken bij de verbouwing van de nieuwe woning van Kirsten, haar gezin en haar ouders. De boerderij in het buitengebied van Drachten wordt omgetoverd tot meergeneratiewoning. Hoe komt de planvorming met de architect tot stand?

Bekijk blog