Blogs

Ons werk is onze passie. Hier raken wij nooit over uitgepraat. Heb je even? Neem vooral je tijd. Je leest hier over alles wat met ons prachtige werk te maken heeft.

Het laatste ontwerp van Aldo van Eyck

Nieuws

Archipunt is samen met M3 energie gevraagd om de verduurzamingsplannen op te stellen voor het Hunebedcentrum in Borger. We voeren het project uit in opdracht van de Provincie Drenthe in het kader van de verduurzaming van maatschappelijk erfgoed.

Bekijk blog

Gaan monumenten en duurzaamheid samen?

Blog

Monumenten zijn duurzaam, omdat ze lang geleden werden gebouwd en nog steeds bestaan. Maar monumenten zijn vaak nog niet klaar voor de toekomst, omdat hun energiegebruik hoog is en de kosten daarvoor alsmaar blijven stijgen. Gerrya doet een onderzoek naar het verduurzamen van vensters in monumenten.

Bekijk blog
Pascal's Archipunt
“Bij Archipunt zoeken we niet de mensen die passen op een lege plek, maar maken we een passende plek voor mensen met waarde.”
Pascal Nieuwland bedrijfskundige

Ik werk sinds 2012 bij Archipunt. We groeien snel, wat een enorme uitdaging is om ook de bedrijfsvoering in goede banen te leiden. In mijn vrije tijd ben ik te vinden op verschillende culturele festivals in stad en ommeland, waar ik leiding geef aan de horeca. Het aansturen en motiveren van medewerkers die zich vrijwillig inzetten geeft een bijzondere energie. Het is mooi om een bijdrage te leveren aan de culturele beleving van heel veel mensen. Verder rijd ik graag op de motor en sleutel ik geregeld om die rijdende te houden. In het weekend ben ik op een voetbalveld te vinden. Sinds een aantal jaren voornamelijk als scheidsrechter.

Pascal Nieuwland bedrijfskundige
bouwhistorisch onderzoek

Een blik terug in de tijd….

Blog

Hilde vertelt over haar opleiding post-hbo Bouwhistorie en Restauratie aan de Hogeschool Utrecht. Als ze door de stad wandelt is het voor haar altijd oppassen om nergens tegenaan te botsen.

Bekijk blog

Naar de haaien!

Nieuws

In opdracht van de gemeente Emmen zijn twee van onze collega’s ‘naar de haaien’ gegaan om met een 3D-scanner de kelder in kaart te brengen.

Bekijk blog

ISO 27001 certificaat behaald

Nieuws

NCI Certificering heeft na twee audits ons systeem positief beoordeeld en heeft ons het ISO 27001 certificaat uitgereikt. Daar zijn we supertrots op. Tegelijkertijd realiseren we ons dat dit onderdeel, net als zoveel andere, voortdurend aandacht vergt.

Bekijk blog
APAWA

Archipunt op Mars

Blog

Wat heeft Archipunt te maken met de Ingenuity Mars Helicopter? Doeke Zanstra, onze ict-er zegt hierover: “Laatst keek ik op mijn GitHubpagina en zag ik dat ik de volgende ‘achievement’ erbij had gekregen: ‘Mars 2020 Helicopter Contributor’ Doeke Zanstra contributed code to 1 repository used in the Mars 2020 Helicopter Mission pallets/werkzeug.”

Bekijk blog