Blogs

Ons werk is onze passie. Hier raken wij nooit over uitgepraat. Heb je even? Neem vooral je tijd. Je leest hier over alles wat met ons prachtige werk te maken heeft.

Vincent's Archipunt
“Iedere opdrachtgever verdient een goed gekozen benadering.”
Vincent Pesman constructeur

Ik ben sinds 1998 werkzaam als bouwkundig ingenieur; betrokken, nauwkeurig, en creatief en haal energie uit het inzetten van mijn vaardigheden op 't gebied automatisering. Ik woon samen met mijn vriendin en twee kinderen in Groningen. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met:muziek maken, audio opname en leuke dingen met de kinderen ondernemen, zwemmen, wandelen, skaten en hardlopen. Sinds maart 2018 ben ik werkzaam als constructeur bij Archipunt en zit hier goed op mijn plek. Hier verdient elke klus en opdrachtgever een goed gekozen benadering. Eén ding is zeker: over de uitvoering van je opdracht is goed nagedacht!

Vincent Pesman constructeur

Circulaire recreatiewoning

Blog

Circulair bouwen vraagt een radicaal andere kijk op ontwerp, uitvoering, bewonen en onderhouden van gebouwen. Een ambitieuze opdrachtgever wilde ontdekken hoe zijn recreatiewoning er uit zou kunnen zien als hij circulair en biobased gaat bouwen.

Bekijk blog

Nieuwe bouwwetgeving

Blog

Op 1 januari 2021 treedt naar verwachting de Omgevingswet in werking. Ga je bouwen en heb je daar een omgevingsvergunning voor nodig, dan heeft de nieuwe wet invloed op hoe je dat aanpakt.

Bekijk blog

Proef tiltsensoren

Nieuws

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) start een proef met tiltsensoren in het aardbevingsgebied. In dat gebied leeft al enkele jaren de wens om hier een proef mee uit te voeren. Archipunt voert hier samen met MUG een deel van uit.

Bekijk blog

Tot de puntjes in beeld

Blog

Tweedejaars bouwkundestudenten van het Alfa College in Groningen hebben kennis gemaakt met verschillende technieken en software die Archipunt inzet om gebouwen 3D in kaart te brengen.

Bekijk blog