Blogs

Ons werk is onze passie. Hier raken wij nooit over uitgepraat. Heb je even? Neem vooral je tijd. Je leest hier over alles wat met ons prachtige werk te maken heeft.

Open dag

Nieuws

Vrijdag 7 juli was het zover, we organiseerden de tweede open dag van Archipunt! Het terrein voor de gebouwen was kleurrijk en gezellig aangekleed. Er was vermaak voor de kinderen (en stiekem ook voor de volwassenen natuurlijk) in de vorm van een springkussen, mega-lego en tafeltennis. Voor de volwassenen was er veel informatie over wat […]

Bekijk blog

Archipunt is in ontwikkeling!

Nieuws

Sander de Brabander heeft het stokje van Jaap Neijzen als eigenaar en algemeen directeur van Archipunt overgenomen. Het directieteam van Archipunt bestaat vanaf 20 juli 2023 uit Sander de Brabander, Bart Beukers en Jaap Neijzen. Enthousiast en gedreven blijven ze samen met onze opdrachtgevers werken aan projecten met meerwaarde.

Bekijk blog
“Archipunt is een multidisciplinair en dynamisch bureau dat samenwerking en persoonlijke ontwikkeling stimuleert. Als architect kan je je rol als initiator en integrator vervullen.”
Edoardo Mentegazzi architect

Architectuur is mijn grote passie, net als Kung Fu. Beide worden gekenmerkt door toewijding, onderzoek, een hoge mate van vaardigheid, balans en ruimtelijk inzicht. Beide definiëren de ruimte op statische en dynamische wijze. Archipunt is een multidisciplinair en dynamisch bureau dat samenwerking en persoonlijke ontwikkeling stimuleert. Als architect kan je je rol als initiator en integrator vervullen.

Edoardo Mentegazzi architect

Archipunt ontzorgt!

Nieuws

Op initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) start op 3 april, het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten. Het doel van het programma is het stimuleren en begeleiden van eigenaren van rijksmonumenten bij het verduurzamen van hun monumentale panden. Archipunt is één van de gecontracteerde duurzaamheidsadvieurs.

Bekijk blog

Gebinten in beeld

Blog

Wonen in een oude boerderij, voor veel mensen is het een droombeeld. Maar om van een historische gebintenschuur een moderne woning te maken, die er nog steeds uitziet als een originele stal, is niet eenvoudig. Onze architect vertelt hoe zij zo’n ontwerpgave aanpakt.

Bekijk blog

Opdracht voor plan verduurzaming

Nieuws

Samen met B+E maken we een stappenplan hoe de vastgoedeigenaren kunnen besparen op hun energieverbruik. We beginnen met het laaghangende fruit en zoomen daarna in op de maatregelen die meer inspanning en investering kosten. Deze week starten we met de opnames.

Bekijk blog

Leren door te doen

Blog

Bij Archipunt is ‘leren’ gemeengoed. Tijdens ons werk stuiten we geregeld op situaties die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Door het samen ‘uit te knobbelen’ leren we er allemaal van.

Bekijk blog