Blogs

Ons werk is onze passie. Hier raken wij nooit over uitgepraat. Heb je even? Neem vooral je tijd. Je leest hier over alles wat met ons prachtige werk te maken heeft.

Leren door te doen

Blog

Bij Archipunt is ‘leren’ gemeengoed. Tijdens ons werk stuiten we geregeld op situaties die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Door het samen ‘uit te knobbelen’ leren we er allemaal van.

Bekijk blog

Van koop tot ontwerp

Blog

Archipunt is betrokken bij de verbouwing van de nieuwe woning van Kirsten, haar gezin en haar ouders. De boerderij in het buitengebied van Drachten wordt omgetoverd tot meergeneratiewoning. Hoe komt de planvorming met de architect tot stand?

Bekijk blog
Maarten's Archipunt
“Hoe ik Archipunt zou typeren? Als een trui, tussen de maatpakken. Geen poespas, eigen koers en de inhoud is belangrijker dan de verpakking”
Maarten Buikema organisatie adviseur

Hoe ik Archipunt zou typeren? Als een trui, tussen de maatpakken. Geen poespas, eigen koers en de inhoud is belangrijker dan de verpakking. Dat past bij mij. Ik heb ook liever een goed bord snert, dan een “plate” met liflafjes. Geen vermoeiende verhalen, maar gewoon met beide benen op de grond. Groningse nuchterheid met een flinke dosis nieuwsgierigheid. En die snert? Die maak ik graag zelf.

Maarten Buikema organisatie adviseur

Het laatste ontwerp van Aldo van Eyck

Nieuws

Archipunt is samen met M3 energie gevraagd om de verduurzamingsplannen op te stellen voor het Hunebedcentrum in Borger. We voeren het project uit in opdracht van de Provincie Drenthe in het kader van de verduurzaming van maatschappelijk erfgoed.

Bekijk blog

Gaan monumenten en duurzaamheid samen?

Blog

Monumenten zijn duurzaam, omdat ze lang geleden werden gebouwd en nog steeds bestaan. Maar monumenten zijn vaak nog niet klaar voor de toekomst, omdat hun energiegebruik hoog is en de kosten daarvoor alsmaar blijven stijgen. Gerrya doet een onderzoek naar het verduurzamen van vensters in monumenten.

Bekijk blog
bouwhistorisch onderzoek

Een blik terug in de tijd….

Blog

Hilde vertelt over haar opleiding post-hbo Bouwhistorie en Restauratie aan de Hogeschool Utrecht. Als ze door de stad wandelt is het voor haar altijd oppassen om nergens tegenaan te botsen.

Bekijk blog

Naar de haaien!

Nieuws

In opdracht van de gemeente Emmen zijn twee van onze collega’s ‘naar de haaien’ gegaan om met een 3D-scanner de kelder in kaart te brengen.

Bekijk blog

ISO 27001 certificaat behaald

Nieuws

NCI Certificering heeft na twee audits ons systeem positief beoordeeld en heeft ons het ISO 27001 certificaat uitgereikt. Daar zijn we supertrots op. Tegelijkertijd realiseren we ons dat dit onderdeel, net als zoveel andere, voortdurend aandacht vergt.

Bekijk blog