Blogs

Ons werk is onze passie. Hier raken wij nooit over uitgepraat. Heb je even? Neem vooral je tijd. Je leest hier over alles wat met ons prachtige werk te maken heeft.

Opdracht voor plan verduurzaming

Nieuws

Samen met B+E maken we een stappenplan hoe de vastgoedeigenaren kunnen besparen op hun energieverbruik. We beginnen met het laaghangende fruit en zoomen daarna in op de maatregelen die meer inspanning en investering kosten. Deze week starten we met de opnames.

Bekijk blog
Paul's Archipunt
“Bij Archipunt worden competenties gezien en benut. De sfeer is open en vertrouwd, waardoor ik me op mijn gemak voel hier.”
Paul Bakker bouwkundig modelleur

Ik woon samen met mijn vriendin in Noord-West Groningen. Al jaren met veel plezier. In mijn vrije tijd geniet ik van de rust en ruimte die het Groninger landschap te bieden heeft. Dat vind ik met name door aan de waterkant te zitten en één of meerdere hengels uit te gooien. Geduld is wat mij betreft dus een schone zaak.

Paul Bakker bouwkundig modelleur

Leren door te doen

Blog

Bij Archipunt is ‘leren’ gemeengoed. Tijdens ons werk stuiten we geregeld op situaties die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Door het samen ‘uit te knobbelen’ leren we er allemaal van.

Bekijk blog

Het is een kleurenkenner, het is een architect, het is een katalysator!

Blog

Voor een hospice in West-Friesland hebben we een haalbaarheidsonderzoek gedaan, dat begon met een vraag over een restyling. Het hospitium is een uitbreiding (2004) op het gebouw uit 1956 en was toe aan een moderniseringsslag. Waar de opdrachtgever dacht een vraag te stellen over het toepassen van andere kleuren en een behangetje op de muur, ontdekten ze gaandeweg dat het meer om handen had.

Bekijk blog

Van koop tot ontwerp

Blog

Archipunt is betrokken bij de verbouwing van de nieuwe woning van Kirsten, haar gezin en haar ouders. De boerderij in het buitengebied van Drachten wordt omgetoverd tot meergeneratiewoning. Hoe komt de planvorming met de architect tot stand?

Bekijk blog

Het laatste ontwerp van Aldo van Eyck

Nieuws

Archipunt is samen met M3 energie gevraagd om de verduurzamingsplannen op te stellen voor het Hunebedcentrum in Borger. We voeren het project uit in opdracht van de Provincie Drenthe in het kader van de verduurzaming van maatschappelijk erfgoed.

Bekijk blog