Nieuws

Levensloopsbestendige woningen

In Domburg gaan we negen levensloopbestendige woningen bouwen. Zeeland is één van de meest vergrijsde provincies van Nederland. Om als oudere langer zelfstandig te kunnen blijven wonen zijn vaak aanpassingen nodig aan de woning.

Ook als je een lichamelijke beperking hebt, is een traditionele woning vaak minder geschikt. Gelukkig wonen steeds meer mensen met een lichamelijke beperking zelfstandig in plaats van in een zorginstelling. Daardoor is er veel vraag naar woningen die hiervoor geschikt zijn.

Wat is een levensloopbestendige woning?

Een levensloopbestendige woning heeft een andere indeling dan gewone nieuwbouwwoningen. Door een slaapkamer en badkamer op de begane grond te maken, hoef jij als bewoner de trap niet meer op. De ruimtes worden op voorhand al in grootte en logica geschikt gemaakt voor rolstoelgebruik. En er is al nagedacht over waar voorzieningen kunnen komen, wanneer je bijvoorbeeld een tilhulp nodig hebt bij toilet en douche.

NOM (-Ready)

De woningen die we in Domburg ontwerpen zijn zeer energiezuinig en met aandacht voor het milieu ontworpen. Door goede isolatie en luchtdichtheid wordt de warmtevraag verlaagd, terwijl jij je comfortabeler voelt. Ook worden er nu al voorzieningen getroffen, om later extra duurzaamheidsmaatregelen aan te kunnen brengen. Om bijvoorbeeld naar all-electric te kunnen en het gas af te sluiten. Door dat nu al mee te nemen zijn de kosten om dit later aan te brengen beperkt.

3D-model als basis

Voor onze opdrachtgever verzorgen we alles wat hij nodig heeft om deze woningen te kunnen bouwen: van architectonisch ontwerp tot werktekeningen. Ook het overleg met de welstandscommisie en de omgevingsvergunning regelen wij. Doordat we het hele project in 3D hebben uitgewerkt kan er sneller gebouwd worden. Het 3D-model zorgt ervoor dat hij erop kan vertrouwen dat tekeningen onderling kloppen. Dit levert tijdswinst op, omdat de dingen in één keer goed gaan. Het proces verloopt daardoor vloeiend voor alle betrokken mensen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Deel deze pagina