Blog

Wat zie jij en wat zien wij?

Thuiswerken tijdens corona! Het is maart 2020 en we zitten allemaal in hetzelfde schuitje: de coronacrisis heeft het leven overgenomen. Bij Archipunt werkt iedereen thuis en gaat het werk waar mogelijk door.

Er worden momenteel geen opnames en inspecties gedaan of bijeenkomsten op kantoor georganiseerd. Al het werk gebeurt op de thuiswerkplekken. Als klant of opdrachtgever spreek je ons per mail, telefonisch of per videocall. Maar wat zien wij, als Archipunt medewerkers? En wat maken we mee in deze bijzondere situatie? Er gebeuren leuke dingen, minder leuke dingen en bijzondere dingen.

Uitzicht

We hebben collega’s die in de stad wonen, collega’s die in een dorp wonen en collega’s die buiten wonen. Hierbij horen de meest uiteenlopende uitzichten, van de uitgestorven stads- of dorpswijk tot de prachtige Borg Welgelegen in Sappemeer.

“Vanuit mijn werkplek kijk ik op Borg Welgelegen in Sappemeer. Het uitzicht in Groningen is op een plat dak. Waar ik hier eenden zie die zwemmen in de waterplas in de wei, zie ik daar kraaien in bad gaan in de waterplas op het dak. Beide leuk, maar hier is het groen.”

Als we op kantoor werken, hebben een aantal van ons uitzicht op de kwetterende en soms badderende kraaien. Thuis wordt het thema vogels doorgezet. Een enkeling heeft een eigen gezellige vliegende collega in huis, maar veel van ons kijken er vooral door het raam naar. We zien badderende eenden en mezen, mussen en kwikstaartjes die druk door de tuin vliegen. Iemand hoort en ziet de bonte specht de hele dag druk hameren terwijl de roofvogels luid krijsend over de tuin vliegen. Onze gevederde vrienden zijn duidelijk niet bezig met social distancing of thuisisolatie, ze vliegen druk heen en weer in de zoektocht naar een partner of om de nestkasten klaar te maken voor de lente.

“Kijk ik normaal aan tegen een leuke tekening op het white-board, nu is het uitzicht even wat minder kleurrijk…”

Nieuwe collega’s

Sommige van onze mensen wonen met hun partner, met kinderen, of alleen met harige beestachtige huisgenoten. De één werkt dan ook zij aan zij met een partner of trekt zo nu en dan een kleine dreumes op schoot. De ander heeft een kat op het toetsenbord of op het bureau en een hond op de grond of in de tuin. Zouden onze viervoeters niet heel erg blij zijn met de enorme hoeveelheid aandacht die deze situatie met zich meebrengt?

Geluk bij een ongeluk

Er gebeuren ook spannende dingen waarbij het thuiswerken ineens een enorme hulp voor anderen kan zijn. Zo kon een collega een buurman helpen die op een nare manier overvallen werd. Een bezoekje aan het politiebureau volgde de dag erop, een vooralsnog rustige werkweek kreeg ineens wel een erg spannend tintje!

En wat dacht je van de collega die in haar ooghoeken iets zag bewegen en de losgebroken paarden van de buurman door de tuin en naar de straat zag galopperen? Met twee appeltjes en vereende krachten werden de dieren op de gelukkig rustige straat net op tijd gevangen en in veiligheid gebracht.

We houden de moed en humor er zeker in en proosten op vrijdag op een goed weekend. Met z’n allen zorgen we ervoor dat we over een tijdje weer met al onze collega’s op kantoor aan de slag kunnen!

Deel deze pagina