Nieuws

Voldoe jij al aan de energiebesparingsverplichting?

Moet jouw bedrijf voldoen aan de energiebesparingsverplichting van de Wet milieubeheer, maar weet je niet precies wat dit inhoudt en wat je moet doen?

Dan biedt de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) je de mogelijkheid vanaf jouw eigen werkplek de eerste CleanCampagne webinar te volgen. Tijdens deze webinar op donderdag 24 januari van 14.00u tot 15.00u vertellen we je alles over de wetgeving, toezicht & handhaving en wat de CleanCampagne hierin voor jou zou kunnen betekenen. Zo ben je binnen slechts een uur helemaal op de hoogte.

Vergeet niet om je hieronder aan te melden!

Wettelijke verplichting

Wettelijk gezien moeten bedrijven die jaarlijks minimaal 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aan aardgas verbruiken, energiemaatregelen treffen die zich in vijf jaar of minder terugverdienen. In het Energieakkoord is afgesproken dat het bevoegd gezag hierop beter toezicht gaat houden. De Groningse gemeenten gaan dit de komende tijd oppakken. Dit betekent dat bedrijven die binnen bovengenoemde doelgroep vallen, binnenkort een bezoek kunnen verwachten van het bevoegd gezag om te beoordelen of zij voldoen aan de wetgeving.

Daarbij komt er vanaf 1 juli 2019 voor deze zelfde groep bedrijven een informatieplicht. Dat betekent dat het bedrijf voor deze datum actief moet hebben aangeven welke energiemaatregelen het al getroffen heeft. Op basis daarvan wordt bepaald of het bedrijf voldoet aan de energiebesparingsverplichting. De CleanCampagne helpt bedrijven om minimaal te voldoen aan deze wettelijke verplichting.

Aanmelden CleanCampagne webinar

Deel deze pagina