Blog

De verbindende factor

Veilig werken staat bij ons hoog in het vaandel. Niet alleen op locatie, maar ook op kantoor besteden we hier aandacht aan. Net als bij ieder groot bedrijf hebben wij opgeleide BHV-ers en hun kennis wordt geregeld bijgespijkerd, voor zowel levensreddende handelingen als kleine verwondingen.

Bij onze buren, BHV-Noord Nederland, hebben de BHV’ers hun jaarlijks bijscholing weer gehad. De laatste stand van zaken qua stabiele zijligging, reanimatie, greep van Heimlich en het verbinden van een ernstige uitwendige wond zijn voorbij gekomen. Erg leerzaam was de scenariotraining in een kantoor waar veel rook in stond. Er klonk een ontruimingssignaal, er lagen brandende opladers van de laptops, er stond een mobiel telefoon in de fik en er was nog iemand aanwezig op kantoor. Die hebben we eerst maar even in veiligheid gebracht. Daarna zijn we de vlammen te lijf gegaan en dan is het wel fijn als de brandblussers op de juiste plek hangen.

Bezoekers die het kantoor van Archipunt binnenkomen lopen bij wijze van spreken tegen de AED en een verbandkoffer aan. De benodigde verbandtrommels, brandslangen en blussers, handmelders en meer hangen verspreid en herkenbaar op strategische plaatsen. En ook onze bedrijfswagens hebben een verbandtrommel aan boord.

Hoe is dat bij jullie op kantoor? Bij het ontwerp van een gebouw wordt hier vaak wel over nagedacht, maar gaandeweg het gebruik willen dingen nog wel eens wegraken. De verbandtrommel bijvoorbeeld. Maar ook de brandblussers sneeuwen wel eens onder. Of de nooduitgang raakt geblokkeerd door spullen. Als gebouweigenaar ben je er zelf verantwoordelijk voor dat deze dingen op orde zijn. Wil je dat wij eens door je gebouw heenlopen? Bel of mail ons dan.

Alfred de Bruin

 

 

Heb je een vraag?

Deel deze pagina