Zonnige daken voor toekomstige generaties

Wist je dat er nog een hele wereld te winnen is aan zonnepanelen op daken van scholen in Nederland? In het eerste deel van dit verhaal schreven we al over onze geoliede samenwerking met Robin Doet (voorheen Zon Op Alle Zaken). In dit vervolg gaan we dieper in op onze relatie en waarom Robin Doet zo’n waardevolle partner is voor ons.  

Een sociaal hart

Ongeveer twee jaar geleden is onze samenwerking met Robin Doet begonnen. Toen benaderde het bedrijf ons voor het uitvoeren van twee projecten. Robin Doet gaf aan behoefte te hebben aan een duurzame en langdurige samenwerkingspartner en daar hebben we elkaar gevonden. Net als Archipunt is Robin Doet een lokaal bedrijf, gevestigd in Groningen. Miranda, onze relatiebeheerder, had meteen een klik met de mensen van Robin Doet. ‘’Ze zijn heel open en de communicatie verloopt soepel. Daarnaast is het ook fijn dat we dezelfde visie delen,’’ vertelt Miranda. Sindsdien doen wij veel projecten samen.

In het eerste gedeelte van dit verhaal kun je lezen dat Robin Doet een bedrijf is dat faciliteert in het leggen van zonnepanelen op daken van scholen, stichtingen en eigen gebouwen. Robin Doet heeft hart voor het maatschappelijke belang en zet zich in voor de toekomstige generaties. Dit maatschappelijke belang staat boven het maken van winst. ‘’Robin Doet heeft veel jong talent en een actieve houding,’’ vertelt Miranda. “Van begin tot eind faciliteren zij het proces van zonnepanelen op daken en wij zijn blij met hen als partner’’.

Winst staat niet voorop

Samen streven we naar duurzame relaties. Ook willen we zoveel mogelijk daken vol leggen met zonnepanelen, om zo het fossiele energieverbruik terug te dringen. Dit is goed voor de samenleving en de eigenaars, bewoners of gebruikers van het gebouw. ‘’Op gebied van normen en waarden sluiten we goed op elkaar aan,’’ vertelt Miranda. Ook proberen we in de samenwerking tot een effectieve oplossing te komen voor de opdrachtgever. Of dat nu kostprijs-technisch is of echt technisch, als de klant er maar het meeste uit kan halen. Winst staat in onze samenwerking niet voorop.

Een geoliede samenwerking

Wanneer Robin Doet een nieuw project mag uitvoeren, betrekken zij ons om constructieberekeningen te maken van de dakconstructie van het pand. Miranda pakt deze aanvraag op en maakt een offerte. Wolter, onze projectleider, neemt de vervolgstappen. Samen met onze constructeur Mohamed bespreekt hij de opdracht en vervolgens legt hij de planning en oplevering van het project voor aan Jorryt, projectleider bij Robin Doet.

Na de inspectie van het gebouw maken wij de berekeningen van de dakconstructie en geven we advies over of de constructie van het dak de zonnepanelen kan dragen. Als dit niet haalbaar is, dan geven wij alternatieve adviezen om het wel mogelijk te maken. ‘’Soms moet er wat veranderd worden aan het dak en dat gaat vaak om de waterafvoer’’, vertelt Wolter.

De toekomst

Zo hebben we begin dit jaar de daken van tien Haagse scholen in de omgeving van Den Haag in kaart gebracht. Op elke locatie hebben we inspecties gedaan en berekend of het dak van de school zonnepanelen kan dragen. ‘’Het was erg uitdagend. De scholen waren erg divers: de ene school was verouderd en de andere weer modern,’’ vertelt Wolter. Met behulp van onze samenwerking zullen de zonnepanelen in de lente van volgend jaar geïnstalleerd worden.

En ons toekomstperspectief? ‘’We zetten de samenwerking met Robin Doet graag voort. Je raakt zo op elkaar afgestemd en we vertrouwen elkaar daarin. We weten wat we van elkaar nodig hebben en wat we aan elkaar hebben,’’ laat Miranda weten. Daarmee is Robin Doet een waardevolle partner voor ons.

Uitgelicht

  • Constructieberekeningen
  • Zonnepanelen
  • Sociaal hart
  • Samenwerken
Bekijk alle cases

Archipunt team