Pop-uplounge in beeld

In de eerste maanden van 2022 kun je op de Zernike Campus tussen de gebouwen van de Rijksuniversiteit een bijzondere constructie zien ontstaan. Om extra ruimte te creëren bouwt de Rijksuniversiteit voor de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen een pop-uplounge op haar terrein. Dit doen ze in de vorm van een kas. Een plek om in te kunnen groeien voor ontspanning, ontmoeting en horeca.

Op hun website vertelt de RUG dat ze voor een kas hebben gekozen omdat dit gebouw een goede tijdelijke oplossing is. Ondanks de tijdelijkheid hebben ze een aantal duurzame keuzes gemaakt, zoals een gasloze verwarming, de vloer- en gevelisolatie en de zonwering. Wanneer ze de kas hier niet meer nodig hebben (als er een permanente oplossing voor het ruimtegebrek is), kunnen ze die demonteren en ergens anders weer in elkaar zetten.

3D-visualisatie

Voor het huidige project zijn wij zowel voor de constructie, als voor het bouwkundig advies, het 3D-model en de bouwbesluitberekeningen van de kas, betrokken. Daarnaast hebben we de 3D-visualisatie gemaakt die bij dit artikel is gepubliceerd. De basis hiervoor was het 3D-model van de constructie en bouwkundige onderdelen. Als uitgangspunt hebben we de tekeningen van de kassenbouwer Nobutec gebruikt, met de hoogtescan van het binnenterrein, die MUG voor ons gemaakt heeft.

https://youtu.be/ZLXAltmOuOQ

Om de gebruikers al te kunnen laten zien hoe hun toekomstige gebouw eruit komt te zien, hebben onze BIM-specialisten Jeffrey en Arno er een 3D-visualisatie van gemaakt. De uitdaging lag in het bij elkaar brengen van alle verschillende informatie. Voor het omzetten naar de visualisatie deed de daarvoor ontwikkelde software de rest.

De RUG wil de pop-up lounge begin 2022 in gebruik nemen, dat betekent dat we vanaf dan het gebouw in levende lijven kunnen bezoeken!

Uitgelicht

  • 3D-modelleren
  • Rendering en 3D-visualisatie
  • Hoofdconstructeur
  • Procesbegeleider
  • EPC-berekening
Bekijk alle cases

Archipunt team