Nieuws

BIM-model voor Biosintrum Oosterwolde

Onze BIM-modelleurs zijn druk aan de gang met het uitwerken van het ontwerp voor het Biosintrum in Oosterwolde. Het Biosintrum wordt één van duurzaamste en innovatieve gebouwen van Europa.

Bij een innovatief gebouw hoort een innovatieve werkwijze. Wij werken het gebouw helemaal in 3D uit en coördineren daarbij de andere partijen. Op die manier zorgen we ervoor dat alle onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd. We tekenen constructie, installaties, wanden en vloeren allemaal in één BIM-model. Zo voorkomen we bouwfouten en kan iedereen sneller en efficiënter bouwen.

Gerecyclede spijkerbroeken

Het gebouw, ontworpen door Paul de Ruiter Architects, gaat dienen als kenniscentrum op het gebied van Biobased Economy. Het gebouw zelf is een goed voorbeeld, het bestaat voor 80% uit biobased materialen. Bijzonder is het gebruik van isolatiemateriaal dat is gemaakt van gerecyclede Friese spijkerbroeken! Het pand wordt gebouwd door Natuurlijk Bouwen BV en wordt september 2018 in gebruik genomen. Meer informatie over het gebouw vind je op de website van Biosintrum.

Deel deze pagina