Samenwerken als kracht

Wij werken graag samen met vaste partners. De Jongens van Hout voeren voor ons werken uit waar vakkundig timmerwerk een grote rol speelt.

Samen met De Jongens ontwerpen we de details van meubels, aftimmeringen en constructie. De projecten hieronder zijn een greep uit de projecten die we samen met hen hebben gedaan.

Een kast die past

Ken je die Instragramfoto’s van fantastisch stijlvolle bureau’s met een kopje koffie en een laptop? Onze realiteit van werken is anders. Pennen, memoblaadjes, snoeren, naslagwerken, foto’s van je kinderen, printjes… Iedereen heeft spullen op zijn werkplek om lekker te kunnen werken. Dat vinden we belangrijk. Daarom hebben we een kast ontworpen die voor al je dagelijkse spullen een plek heeft.

De verdiepte bovenkant maakt het mogelijk om kleine dingen op de kast te leggen zonder dat het eraf rolt. Het wasbare vilt geeft kleur, ziet er speels uit en vermindert herrie van kopjes. De kast is hoog genoeg om op te leunen als je een praatje maakt. Het doorkijkje zorgt dat je privacy hebt én contact met je buurman. Daarnaast heeft de kast allerlei vakken: afsluitbaar of open, voor ordners of stapels papieren. Wij vinden hem superpraktisch. En heel Instagramwaardig.

Maatwerk

Bij de verbouwing van onderstaande boswoning wilden we het huis meer openmaken, om licht en hoogte in de kamer te krijgen. Als je op de bank ligt zie je de prachtige zolderconstructie met ronde en vierkante dakbalken. Iets bedenken en ontwerpen is één, maar het realiseren daarvan vraagt vakmanschap, improvisatievermogen en aandacht voor detail. Dan helpt het wanneer je samenwerkt met een partij die snapt wat je in gedachten hebt.

Praktisch en prachtig, was de opgave voor de badkamer. Door te kiezen voor gladde wand- en vloerafwerking krijgt deze badkamer nooit vuile voegen. De tegels in de betonciree-wand zijn antieke Hollandse wandtegels. Ze komen uit de collectie van de vorige eigenaar van de woning. De handgemaakte kast en spiegel zijn eenvoudig. Deze hebben we in samenwerking met De Jongens ontworpen.

Bouwen

Sommige klussen zijn recht toe recht aan. De verbouwing van ons kantoor was zo’n klus. Maar ook daar valt of staat het eindresultaat met een aandachtige uitvoering. De verbouw vond plaats terwijl wij gewoon aan het werk waren in het pand. Het ontwerp en de projectleiding hebben we zelf gedaan. De Jongens de uitvoering. Doordat we elkaar goed kennen weten ze wat wij ervaren als overlast. Ze waren hierover geregeld met onze medewerkers in gesprek zodat er wederzijds begrip ontstond.

De uitvoering van dit kantoor is simpel maar doelmatig. De keuken (zie foto bovenaan pagina) is het pronkstuk van deze plek: door de Jongens op maat gemaakt. Simpel, doelmatig, maar met aandacht voor detail. Door onze jarenlange samenwerking hebben ze aan een half woord genoeg. Het maakt ons werk als ontwerpers een stuk makkelijker en leuker!

Uitgelicht

  • Samen sterker
  • Elkaars doelen kennen
  • Pragmatisch
  • Oog voor detail
Bekijk alle cases

Archipunt team