Internationale containers

Donald Shepherd richtte in 1961 het bedrijf Portakabin op. Shepherd was daarmee pionier in het produceren van kant-en-klare, eenvoudig te verplaatsen gebouwen. Sindsdien zijn velen hem gevolgd, waaronder ook onze opdrachtgever in Turkije.

Dit bedrijf produceert in Turkije kant-en-klare gebouwen, voor onder andere de Nederlandse woningmarkt. De fabriek ontwerpt deze kant-en-klare gebouwen zelf. De draagconstructie berekenen ze op basis van daar geldende Turkse Eurocode. Om de units in Nederland te kunnen plaatsen moet de producent aantonen dat units ook aan de Nederlandse Eurocode voldoen. Dat is wat wij voor ze doen.

Hun Engelstalige constructieberekeningen controleren wij aan de hand van de uitgangspunten van de Nederlandse Eurocode. Voldoet de constructie, dan leggen we vast wat we hebben getoetst en met welke uitgangspunten. Dit rapport kan, samen met de originele constructieberekening, worden gebruikt voor het aanvragen van een omgevingsvergunning in Nederland.

Voldoet de constructie niet, dan geven we de constructieafdeling van de Turkse fabrikant een oplossingsrichting aan. Het aangepaste werk wordt vervolgens opnieuw door ons gecontroleerd.

Daarnaast denken we samen met de opdrachtgever na over de toepassingen van het basisframe voor deze gebouwen. Hoe hoog kunnen de units gestapeld worden? Welke profielen horen hier bij? Het zoeken naar de optimale verhouding in combinatie met de benodigde stabiliteit, is een mooie puzzel die dit werk de moeite waard maakt.

Uitgelicht

  • Constructieberekeningen toetsen
  • Eurocode vertalen
  • Kant-en-klare gebouwen
Bekijk alle cases

Archipunt team