ArchiLab

De ruimte waarin je werkt, beïnvloedt de manier waarop je werkt en denkt. Daarom hebben we voor onze innovatieprojecten een aparte werkruimte gemaakt, waar creativiteit de ruimte krijgt.

In ArchiLab werken mensen aan ideeën en projecten waar we als bedrijf blij van worden en de meerwaarde van inzien; ideeën met Archipunt-potentieel. Sanne, onze architect in opleiding, heeft een ruimte ontworpen die inspirerend is en zich leent voor creatieve processen. Een plek waar je in een ontspannen houding kunt nadenken over een idee. We wilden een plek met een herkenbare Archipunt-uitstraling: kleurrijk, divers, verantwoord en slim. Geen extra kantoorruimte, maar een ruimte waar je op verschillende manieren kunt werken. Met je hoofd, je handen of de computer. Alleen, of samen, low- en high tech. Daarom hebben we een tekentafel, maar ook een 3D-printer. In de showkast delen we maquettes en presentaties waarmee we elkaar en gasten enthousiast maken.

De gevel en de showkast zijn de blikvangers van de ruimte. De rest van de inrichting is simpel en doelmatig, met oog voor detail en een goede akoestiek. Samen met onze samenwerkingspartner De Jongens van Hout, heeft Sanne alle houten elementen zo ontworpen dat ze volledig demontabel en dus herbruikbaar, zijn.

Het ArchiLab past in het geheel en geeft toch een heel ander gevoel dan de rest van het kantoor. Inmiddels is het een goed gebruikte ruimte die essentieel is voor het succes van ArchiLab. Verschillende ideeën en concepten zijn inmiddels uitgewerkt tot concrete diensten en processen. Precies zoals we wilden.

Uitgelicht

  • Multifunctioneel gebruik
  • Creativiteit stimuleren
  • Interieurontwerp
Bekijk alle cases